אטריות אורז מוקפצות ברוטב חמאת בוטנים
רוצים ארוחת צהריים אסייתית עם שפע טעמים? אז תקשיבו, אטריות אורז מוקפצות עם ירקות, ברוטב של קרם קוקוס וחמאת בוטנים זו התשובה. באחריות.
רוצים ארוחת צהריים אסייתית עם שפע טעמים? אז תקשיבו, אטריות אורז מוקפצות עם ירקות, ברוטב של קרם קוקוס וחמאת בוטנים זו התשובה. באחריות.
- דניאל עמית
- 132K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 973.8 קק״ל 1947.6 קק״לפחמימות 57.4 גרם 114.7 גרםשומן 72.1 גרם 144.2 גרםנתרן 547.1 מ״ג 1094.3 מ״גחלבון 23.0 גרם 46.0 גרםסיבים תזונתיים 8.7 גרם 17.4 גרםשומן רווי 45.7 גרם 91.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 78.0 מ״ג 156.0 מ״גברזל 5.2 מ״ג 10.4 מ״גאשלגן 1459.7 מ״ג 2919.3 מ״גאבץ 3.2 מ״ג 6.5 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 20 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות974
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 973.8 קק״ל 1947.6 קק״לפחמימות 57.4 גרם 114.7 גרםשומן 72.1 גרם 144.2 גרםנתרן 547.1 מ״ג 1094.3 מ״גחלבון 23.0 גרם 46.0 גרםסיבים תזונתיים 8.7 גרם 17.4 גרםשומן רווי 45.7 גרם 91.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 78.0 מ״ג 156.0 מ״גברזל 5.2 מ״ג 10.4 מ״גאשלגן 1459.7 מ״ג 2919.3 מ״גאבץ 3.2 מ״ג 6.5 מ״גסגור
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 974 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
לאטריות
-
1/2 חבילה אטריות אורז בעובי 3 מ”מ
-
1 ליטר מים פושרים
לרוטב
-
400מ"ל או 1 קופסה קרם קוקוס
-
3 כפות גדושות חמאת בוטנים חלקה
-
4 כפות רוטב סויה
תוספות
-
2 גזרים בינונייםחתוך לגפרורים
-
2 כוסות כרוב לבןקצוץ (או כל ירק שאוהבים)
-
400 גרם חזה עוף משוטח לשניצלחתוך לקוביות
-
1 כף שורש ג’ינג’רקצוץ (לא חובה)
להגשה
-
2 גבעולי כוסברהעלים בלבד
-
1/2 פלפל צ’ילי אדום קטןפרוס (לא חובה)
-
1/2 כוס בוטנים טבעייםקצוצים (או כמה שאוהבים)
אופן הכנה
- מכינים את האטריות: מעבירים את האטריות לקערה עם מים פושרים לכ-45 דקות.
- מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה בעזרת מטרפה את קרם הקוקוס, חמאת הבוטנים והסויה.
- מכינים את המנה: מחממים את השמן בווק או במחבת גדולה, מוסיפים את הגזר ומבשלים עד שמתרכך מעט.
- מוסיפים את הכרוב ומבשלים 2-3 דקות, מוסיפים את חזה העוף, מערבבים ומבשלים עד שהעוף מבושל 5-6 דקןת (אפשר להוציא חתיכה אחת, לחתוך באמצע ולוודא שאיננה ורודה).
- מוסיפים את הג’ינג’ר, האטריות והרוטב ומערבבים.
- מעבירים את האטריות עם הרוטב לצלחת הגשה, מפזרים מעל עלי כוסברה, פלפל צ’ילי חריף ובוטנים קצוצים.
אופן הכנה
- מכינים את האטריות: מעבירים את האטריות לקערה עם מים פושרים לכ-45 דקות.
- מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה בעזרת מטרפה את קרם הקוקוס, חמאת הבוטנים והסויה.
- מכינים את המנה: מחממים את השמן בווק או במחבת גדולה, מוסיפים את הגזר ומבשלים עד שמתרכך מעט.
- מוסיפים את הכרוב ומבשלים 2-3 דקות, מוסיפים את חזה העוף, מערבבים ומבשלים עד שהעוף מבושל 5-6 דקןת (אפשר להוציא חתיכה אחת, לחתוך באמצע ולוודא שאיננה ורודה).
- מוסיפים את הג’ינג’ר, האטריות והרוטב ומערבבים.
- מעבירים את האטריות עם הרוטב לצלחת הגשה, מפזרים מעל עלי כוסברה, פלפל צ’ילי חריף ובוטנים קצוצים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (6)
אפשר להשתמש בכול סוג אטריות או פסטה שרוצים ?
הי לירון. כן, אפשר
יש אפשרות לתחליף לחמאת קוקוס
אין במתכון חמאת קוקוס
תקשיבי פצצה , קליל ואחד הטעימים
תודה רבה!