עוף במלח בעשר דקות הכנה
מפזרים מלח גס על תבנית, מוסיפים תפוחי אדמה, מתבלים בשמן זית וטימין, אופים ויש לכם עוף במלח טעים ועסיסי שמשתלב עם כל סלט שתבחרו להכין בצד
מפזרים מלח גס על תבנית, מוסיפים תפוחי אדמה, מתבלים בשמן זית וטימין, אופים ויש לכם עוף במלח טעים ועסיסי שמשתלב עם כל סלט שתבחרו להכין בצד
- דניאל עמית
- 94K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 565.2 קק״ל 2261.0 קק״לפחמימות 52.8 גרם 211.2 גרםשומן 27.8 גרם 111.1 גרםנתרן 97937.9 מ״ג 391751.7 מ״גחלבון 21.7 גרם 86.8 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 0.8 גרםשומן רווי 5.7 גרם 22.9 גרםכולסטרול 63.8 מ״ג 255.0 מ״גסידן 15.6 מ״ג 62.4 מ״גברזל 1.1 מ״ג 4.4 מ״גאשלגן 170.5 מ״ג 682.1 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 4.6 מ״גסגור
-
מרכיבים5
-
הכנה 10 דק׳כולל שעה ו-40 דק׳
-
קלוריות565
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 565.2 קק״ל 2261.0 קק״לפחמימות 52.8 גרם 211.2 גרםשומן 27.8 גרם 111.1 גרםנתרן 97937.9 מ״ג 391751.7 מ״גחלבון 21.7 גרם 86.8 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 0.8 גרםשומן רווי 5.7 גרם 22.9 גרםכולסטרול 63.8 מ״ג 255.0 מ״גסידן 15.6 מ״ג 62.4 מ״גברזל 1.1 מ״ג 4.4 מ״גאשלגן 170.5 מ״ג 682.1 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 4.6 מ״גסגור
מרכיבים 5 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעה ו-40 דק׳ | קלוריות 565 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 עוף שלם בינוני
-
1 ק"ג מלח גס
-
6 גבעולי טימין טריאו רוזמרין
-
6 תפוחי אדמה בינוניים
-
1/4 כוס שמן זית
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-190 מעלות (למי שיש אפשרות לשים על תוכנית “עוף שלם ללא מילוי” ומגדירים את משקל העוף, למי שאין יכול להכין גם בתנור רגיל).
- מניחים את העוף במרכז תבנית מרופדת בנייר אפייה ומפזרים בנדיבות מסביב מלח גס (להשתדל שהמלח לא יגע בעוף).
- שוטפים תפוחי אדמה שלמים, חורצים אותם מעט בעזרת סכין או מזלג ומניחים אותם על מלח הגס לצד העוף.
- מזלפים מעט שמן זית על תפוחי האדמה והעוף ומפזרים עלי טימין / רוזמרין לבחירתכם.
- מכניסים לתנור למשך כשעה וחצי. בתאבון.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-190 מעלות (למי שיש אפשרות לשים על תוכנית “עוף שלם ללא מילוי” ומגדירים את משקל העוף, למי שאין יכול להכין גם בתנור רגיל).
- מניחים את העוף במרכז תבנית מרופדת בנייר אפייה ומפזרים בנדיבות מסביב מלח גס (להשתדל שהמלח לא יגע בעוף).
- שוטפים תפוחי אדמה שלמים, חורצים אותם מעט בעזרת סכין או מזלג ומניחים אותם על מלח הגס לצד העוף.
- מזלפים מעט שמן זית על תפוחי האדמה והעוף ומפזרים עלי טימין / רוזמרין לבחירתכם.
- מכניסים לתנור למשך כשעה וחצי. בתאבון.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (12)
העוף הזה קיבל כאלו מחמאות מבני הבית ( אני אישית לא אוכל עוף רק מכין…) הרכב נוכחים חסר טרף כמעט את כולו. שמתי בעיקר טימין. ורק שני ענפי רוזמרין. וגם הכנסתי לעוף לימון שכבר נסחט למשהו אחר..
משמח לקרוא חגי, תודה רבה
תודה על המתכון. האם אפשר לאפות כך גם חלקי עוף? כרעיים \ שוקיים וכיו”ב)
כן, אין בעיה
190 מעלות בתנור ללא תוכנית: גריל? טורבו? ללא טורבו? תודה
היי מאיר, בחום עליון תחתון