רקע בוש

עוף במלח בעשר דקות הכנה

מפזרים מלח גס על תבנית, מוסיפים תפוחי אדמה, מתבלים בשמן זית וטימין, אופים ויש לכם עוף במלח טעים ועסיסי שמשתלב עם כל סלט שתבחרו להכין בצד
מפזרים מלח גס על תבנית, מוסיפים תפוחי אדמה, מתבלים בשמן זית וטימין, אופים ויש לכם עוף במלח טעים ועסיסי שמשתלב עם כל סלט שתבחרו להכין בצד
  • דניאל עמית
  • 79K צפיות
  • מרכיבים
    5
  • הכנה 10 דק׳
    כולל שעה ו-40 דק׳
  • קלוריות
    565
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 565.2 קק״ל 2261.0 קק״ל
    פחמימות 52.8 גרם 211.2 גרם
    שומן 27.8 גרם 111.1 גרם
    נתרן 97937.9 מ״ג 391751.7 מ״ג
    חלבון 21.7 גרם 86.8 גרם
    סיבים תזונתיים 0.2 גרם 0.8 גרם
    שומן רווי 5.7 גרם 22.9 גרם
    כולסטרול 63.8 מ״ג 255.0 מ״ג
    סידן 15.6 מ״ג 62.4 מ״ג
    ברזל 1.1 מ״ג 4.4 מ״ג
    אשלגן 170.5 מ״ג 682.1 מ״ג
    אבץ 1.1 מ״ג 4.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    5
  • הכנה 10 דק׳
    כולל שעה ו-40 דק׳
  • קלוריות
    565
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 565.2 קק״ל 2261.0 קק״ל
    פחמימות 52.8 גרם 211.2 גרם
    שומן 27.8 גרם 111.1 גרם
    נתרן 97937.9 מ״ג 391751.7 מ״ג
    חלבון 21.7 גרם 86.8 גרם
    סיבים תזונתיים 0.2 גרם 0.8 גרם
    שומן רווי 5.7 גרם 22.9 גרם
    כולסטרול 63.8 מ״ג 255.0 מ״ג
    סידן 15.6 מ״ג 62.4 מ״ג
    ברזל 1.1 מ״ג 4.4 מ״ג
    אשלגן 170.5 מ״ג 682.1 מ״ג
    אבץ 1.1 מ״ג 4.6 מ״ג
    סגור

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות (למי שיש אפשרות לשים על תוכנית “עוף שלם ללא מילוי” ומגדירים את משקל העוף, למי שאין יכול להכין גם בתנור רגיל).
  2. מניחים את העוף במרכז תבנית מרופדת בנייר אפייה ומפזרים בנדיבות מסביב מלח גס (להשתדל שהמלח לא יגע בעוף).
  3. שוטפים תפוחי אדמה שלמים, חורצים אותם מעט בעזרת סכין או מזלג ומניחים אותם על מלח הגס לצד העוף.
  4. מזלפים מעט שמן זית על תפוחי האדמה והעוף ומפזרים עלי טימין / רוזמרין לבחירתכם.
  5. מכניסים לתנור למשך כשעה וחצי. בתאבון.
עוף במלח1. צילום: דניאל עמית
עוף במלח עם תפוחי אדמה. צילום: דניאל עמית
    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (12)

    Avatar

      Avatar
      חגי

      העוף הזה קיבל כאלו מחמאות מבני הבית ( אני אישית לא אוכל עוף רק מכין…) הרכב נוכחים חסר טרף כמעט את כולו. שמתי בעיקר טימין. ורק שני ענפי רוזמרין. וגם הכנסתי לעוף לימון שכבר נסחט למשהו אחר..

        דניאל עמית
        דניאל עמית

        משמח לקרוא חגי, תודה רבה

      Avatar
      Zeev Ben Nahum

      תודה על המתכון. האם אפשר לאפות כך גם חלקי עוף? כרעיים \ שוקיים וכיו”ב)

        דניאל עמית
        דניאל עמית

        כן, אין בעיה

      Avatar
      מאיר

      190 מעלות בתנור ללא תוכנית: גריל? טורבו? ללא טורבו? תודה

        דניאל עמית
        דניאל עמית

        היי מאיר, בחום עליון תחתון

    הצג עוד

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תוכן קולינרי ישראלי איכותי
    powered by foody