עוגיות חמאה של סבתא
דניאל עמית במתכון חדש של עוגיות חמאה, עוגיות עם זיכרון ונוסטלגיה לסבתא. בזכות הקקאו נצבע את הבצק ונשדרג את הנראות והטעם של העוגיות האהובות
דניאל עמית במתכון חדש של עוגיות חמאה, עוגיות עם זיכרון ונוסטלגיה לסבתא. בזכות הקקאו נצבע את הבצק ונשדרג את הנראות והטעם של העוגיות האהובות
- דניאל עמית
- 27K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 101.2 קק״ל 10115.4 קק״לפחמימות 13.0 גרם 1299.3 גרםשומן 5.1 גרם 512.8 גרםנתרן 1.1 מ״ג 114.4 מ״גחלבון 1.2 גרם 120.6 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 37.6 גרםשומן רווי 3.1 גרם 309.9 גרםכולסטרול 14.4 מ״ג 1441.9 מ״גסידן 3.9 מ״ג 391.2 מ״גברזל 0.2 מ״ג 17.4 מ״גאשלגן 17.3 מ״ג 1727.0 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 12.6 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 20 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות101
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 101.2 קק״ל 10115.4 קק״לפחמימות 13.0 גרם 1299.3 גרםשומן 5.1 גרם 512.8 גרםנתרן 1.1 מ״ג 114.4 מ״גחלבון 1.2 גרם 120.6 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 37.6 גרםשומן רווי 3.1 גרם 309.9 גרםכולסטרול 14.4 מ״ג 1441.9 מ״גסידן 3.9 מ״ג 391.2 מ״גברזל 0.2 מ״ג 17.4 מ״גאשלגן 17.3 מ״ג 1727.0 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 12.6 מ״גסגור
מרכיבים 7 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 101 | כמות מנות 100 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- מניחים בקערה את המרכיבים לפי הסדר, למעט אבקת הקקאו, מערבבים בעזרת כף את הכל יחד עד שהבצק יחסית קשה אך עדיין נוח לעבודה (אם הוא קשה מדי, מוסיפים כמה טיפות חמאה).
- מחלקים את הבצק ל-2 חתיכות שוות.
- בחלק אחד מוסיפים 4 כפות קקאו ולשים עד שמתקבל צבע חום אחיד.
- מגלגלים את 2 חתיכות הבצק לגלילים ארוכים, מחברים אותם יחד ומגלגלים אותם ביחד קלות, כדי שתתקבל עוגייה בשני צבעים.
- מחממים תנור ל-160 מעלות בתוכנית 4D לאפייה אחידה ב-4 מפלסים.
- פורסים את גליל הבצק המשולב בשני הצבעים לפרוסות יחסית דקות של 1 סנטימטר.
- מניחים את העוגיות בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים במשך 12 דקות עד להזהבה קלה.
- העוגיות מתייצבות אחרי 5 דקות של צינון בטמפרטורת החדר.
אופן הכנה
- מניחים בקערה את המרכיבים לפי הסדר, למעט אבקת הקקאו, מערבבים בעזרת כף את הכל יחד עד שהבצק יחסית קשה אך עדיין נוח לעבודה (אם הוא קשה מדי, מוסיפים כמה טיפות חמאה).
- מחלקים את הבצק ל-2 חתיכות שוות.
- בחלק אחד מוסיפים 4 כפות קקאו ולשים עד שמתקבל צבע חום אחיד.
- מגלגלים את 2 חתיכות הבצק לגלילים ארוכים, מחברים אותם יחד ומגלגלים אותם ביחד קלות, כדי שתתקבל עוגייה בשני צבעים.
- מחממים תנור ל-160 מעלות בתוכנית 4D לאפייה אחידה ב-4 מפלסים.
- פורסים את גליל הבצק המשולב בשני הצבעים לפרוסות יחסית דקות של 1 סנטימטר.
- מניחים את העוגיות בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים במשך 12 דקות עד להזהבה קלה.
- העוגיות מתייצבות אחרי 5 דקות של צינון בטמפרטורת החדר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (8)
אשמח לדעת אים אני מכינה חצי קג ,כמה חלמון צריך להוסיף וכמה סוכר?.רשום חצי קג וואו נראה שחצי כוס מה נכון? תודה
היי סולי, יוצאות 100 עוגיות, כפי שאפשר לראות במצרכים, תלחצי על הסימן של המינוס עד שתגיעי ל-50, ואז יהיו לך כמויות מדויקות