מרק שורבה מקרונה כמו של סבתא טריפוליטאית!

שחזרתי עם סבתא ג'וליה מתכון למרק שורבה. אותו המרק שהכירה אי שם בשנת 2016 בטיול במקסיקו, יחד עם החורף, זה בדיוק הזמן לשלוף את המתכון הזה
שחזרתי עם סבתא ג'וליה מתכון למרק שורבה. אותו המרק שהכירה אי שם בשנת 2016 בטיול במקסיקו, יחד עם החורף, זה בדיוק הזמן לשלוף את המתכון הזה
  • דניאל עמית
  • 9K צפיות
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • קלוריות
    262
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 262.2 קק״ל 1573.3 קק״ל
    פחמימות 45.7 גרם 274.3 גרם
    שומן 5.8 גרם 34.6 גרם
    נתרן 527.0 מ״ג 3162.3 מ״ג
    חלבון 7.3 גרם 43.9 גרם
    סיבים תזונתיים 1.0 גרם 6.2 גרם
    שומן רווי 0.4 גרם 2.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 21.7 מ״ג 130.3 מ״ג
    ברזל 0.8 מ״ג 4.9 מ״ג
    אשלגן 317.5 מ״ג 1905.3 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 1.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • קלוריות
    262
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 262.2 קק״ל 1573.3 קק״ל
    פחמימות 45.7 גרם 274.3 גרם
    שומן 5.8 גרם 34.6 גרם
    נתרן 527.0 מ״ג 3162.3 מ״ג
    חלבון 7.3 גרם 43.9 גרם
    סיבים תזונתיים 1.0 גרם 6.2 גרם
    שומן רווי 0.4 גרם 2.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 21.7 מ״ג 130.3 מ״ג
    ברזל 0.8 מ״ג 4.9 מ״ג
    אשלגן 317.5 מ״ג 1905.3 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 1.4 מ״ג
    סגור

האמת, שאת המרק הזה פגשתי לראשונה אי שם במקסיקו 2016.

זה היה יום כיפור וטיילתי עם כמה נתנייתים, שכל הצום דיברו על מרק שורבה!

עכשיו, כשהגיע החורף אני חושבת שזו הזדמנות מעולה לשחזר את המתכון! יש לציין שהמתכון נעשה בהדרכתה של ג׳וליה, סבתא של גילי, טריפוליטאית אסלית!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. בסיר מרק מחממים 3 כפות שמן ביחד עם קופסת רסק עגבניות קטנה.
  2. מוסיפים פפריקה מתוקה וחריפה, סוכר, מלח ופלפל ו”פותחים” את התבלינים בעזרת ערבוב וטיגון קל.
  3. מוסיפים את שיני השום הפרוסות ומטגנים מעט. מי שאוהב חריף יכול בשלב הזה להוסיף גם את הפלפל הירוק הפרוס.
  4. אני בשלב הזה מוסיפה שלוק של מים כדי שהשום והתבלינים לא ישרפו. מוסיפים עגבניה ומבשלים כמה דקות.
  5. מוסיפים את המים הרותחים, מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים למשך 15 דקות.
  6. טועמים, מתקנים תיבול במידת הצורך.
  7. לאחר 15 דקות מוסיפים 300 גרם פסטה ומבשלים למשך 10 דקות נוספות. וזהו! יש לכם שורבה מקרונה מנחם וטעים!

    מרק שורבה מקרונה. צילום: דניאל עמית
    מרק שורבה מקרונה. צילום: דניאל עמית

מתכונים נוספים שכדאי להכיר
מרק שורבה מקרונה כמו של סבתא טריפוליטאית!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody