רקע בוש
בוש

מרק גריסים חם ומנחם

המרק הכי מחמם ומנחם לחורף! בלי הרבה התחכמויות ובלי הרבה עבודה אבל עם הרבה ירקות טריים וגריסי פנינה ויש לכם את המרק המנצח לבינג' מתחת לפוך
המרק הכי מחמם ומנחם לחורף! בלי הרבה התחכמויות ובלי הרבה עבודה אבל עם הרבה ירקות טריים וגריסי פנינה ויש לכם את המרק המנצח לבינג' מתחת לפוך
  • דניאל עמית
  • 8K צפיות
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    613
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 612.9 קק״ל 1225.8 קק״ל
    פחמימות 97.8 גרם 195.7 גרם
    שומן 17.5 גרם 35.0 גרם
    נתרן 1020.3 מ״ג 2040.6 מ״ג
    חלבון 14.3 גרם 28.7 גרם
    סיבים תזונתיים 21.7 גרם 43.4 גרם
    שומן רווי 2.3 גרם 4.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 110.4 מ״ג 220.8 מ״ג
    ברזל 1.0 מ״ג 2.1 מ״ג
    אשלגן 851.0 מ״ג 1701.9 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 1.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    613
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 612.9 קק״ל 1225.8 קק״ל
    פחמימות 97.8 גרם 195.7 גרם
    שומן 17.5 גרם 35.0 גרם
    נתרן 1020.3 מ״ג 2040.6 מ״ג
    חלבון 14.3 גרם 28.7 גרם
    סיבים תזונתיים 21.7 גרם 43.4 גרם
    שומן רווי 2.3 גרם 4.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 110.4 מ״ג 220.8 מ״ג
    ברזל 1.0 מ״ג 2.1 מ״ג
    אשלגן 851.0 מ״ג 1701.9 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 1.4 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. חותכים במעבד מזון לקוביות את הגזר, תפוח האדמה והזוקיני. פורסים את הכרשה והפטריות.
  2. מחממים בסיר את השמן ומטגנים את הכרשה עד שמתחילה להיות שקופה. מוסיפים את הגזר ותפוח האדמה, מערבבים ומאדים כ-3 דקות.
  3. מוסיפים את הזוקיני, הפטריות ורבע כפית מלח, מערבבים היטב ומבשלים יחד עוד כ-2 דקות.
  4. מוסיפים את גריסי הפנינה והמים הרותחים (עד שהמים מכסים את תכולת הסיר, כמות המים תלויה בגודל הסיר).
  5. מוסיפים את אבקת המרק, מערבבים, טועמים ומוסיפים מלח לפי הצורך.
  6. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה לרתיחה עדינה ומבשלים כ-40 דקות.
  7. לאחר 40 דקות מוסיפים את השמנת, מערבבים ומבשלים עוד 10 דקות. מוסיפים את הפלפל השחור (רק מי שאוהב) ומגישים חם.

    מרק גריסים. צילום: דניאל עמית
    מרק גריסים. צילום: דניאל עמית

מתכונים נוספים שכדאי להכיר
מרק גריסים חם ומנחם

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    TSIVIA Gilboa

    המרק ממש טעים לא הוספתי שמנת וגם בלי ממש טעים 😁תודה על המתכון מתאים לנו פה בצרפת הקרה 🇮🇱🇫🇷

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody