רקע בוש

מרק גריסים חם ומנחם

המרק הכי מחמם ומנחם לחורף! בלי הרבה התחכמויות ובלי הרבה עבודה אבל עם הרבה ירקות טריים וגריסי פנינה ויש לכם את המרק המנצח לבינג' מתחת לפוך
המרק הכי מחמם ומנחם לחורף! בלי הרבה התחכמויות ובלי הרבה עבודה אבל עם הרבה ירקות טריים וגריסי פנינה ויש לכם את המרק המנצח לבינג' מתחת לפוך
  • דניאל עמית
  • 27K צפיות
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    753
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 753.1 קק״ל 1506.3 קק״ל
    פחמימות 127.5 גרם 255.1 גרם
    שומן 17.5 גרם 35.0 גרם
    נתרן 1030.3 מ״ג 2060.6 מ״ג
    חלבון 17.6 גרם 35.3 גרם
    סיבים תזונתיים 21.7 גרם 43.4 גרם
    שומן רווי 2.3 גרם 4.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 110.4 מ״ג 220.8 מ״ג
    ברזל 1.0 מ״ג 2.1 מ״ג
    אשלגן 851.0 מ״ג 1701.9 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 1.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    753
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 753.1 קק״ל 1506.3 קק״ל
    פחמימות 127.5 גרם 255.1 גרם
    שומן 17.5 גרם 35.0 גרם
    נתרן 1030.3 מ״ג 2060.6 מ״ג
    חלבון 17.6 גרם 35.3 גרם
    סיבים תזונתיים 21.7 גרם 43.4 גרם
    שומן רווי 2.3 גרם 4.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 110.4 מ״ג 220.8 מ״ג
    ברזל 1.0 מ״ג 2.1 מ״ג
    אשלגן 851.0 מ״ג 1701.9 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 1.4 מ״ג
    סגור

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. חותכים במעבד מזון לקוביות את הגזר, תפוח האדמה והזוקיני. פורסים את הכרשה והפטריות.
  2. מחממים בסיר את השמן ומטגנים את הכרשה עד שמתחילה להיות שקופה. מוסיפים את הגזר ותפוח האדמה, מערבבים ומאדים כ-3 דקות.
  3. מוסיפים את הזוקיני, הפטריות ורבע כפית מלח, מערבבים היטב ומבשלים יחד עוד כ-2 דקות.
  4. מוסיפים את גריסי הפנינה והמים הרותחים (עד שהמים מכסים את תכולת הסיר, כמות המים תלויה בגודל הסיר).
  5. מוסיפים את אבקת המרק, מערבבים, טועמים ומוסיפים מלח לפי הצורך.
  6. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה לרתיחה עדינה ומבשלים כ-40 דקות.
  7. לאחר 40 דקות מוסיפים את השמנת, מערבבים ומבשלים עוד 10 דקות. מוסיפים את הפלפל השחור (רק מי שאוהב) ומגישים חם.

    מרק גריסים. צילום: דניאל עמית
    מרק גריסים. צילום: דניאל עמית

    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (12)

    Avatar

      Avatar
      Debby Somech

      שתי הערות למתכון: 1. לא באמת צריך אבקת מרק. בשנות ה-80 וה- 90 של המאה הקודמת מכרו לנו אשליה שאוכל טעים יותר עם אבקת מרק עוף. יש פה שפע ירקות שייתנו את הטעם למרק. 2. למרק מוסיפים מים בטמפ’ החדר ולא מים רותחים. במהלך התחממות המרק יש תהליך מיצוי טעמים ואם מוסיפים מים רותחים מאבדים את תהליך מיצוי הטעמים.

        Avatar
        מערכת Foody

        היי דבי, תודה על תשומת הלב. יחד עם זאת, זאת הגרסה של דניאל למרק גריסים ואת מוזמנת להכינו באיזה שינויים שתבחרי לבצע במתכון 🙂

    הצג עוד

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תוכן קולינרי ישראלי איכותי
    powered by foody