מקלובה אדומה
רוצים מנה חגיגית לחג או סתם לארוחת שישי? מקלובה אדומה מושלמת שאפשר להכין בשתי דרכים: או להפוך את המטבח לזירת רצח או לעבוד מסודר. תעשו בול מה שאני אומרת לפי השלבים ויהיו לכם חיים קלים
רוצים מנה חגיגית לחג או סתם לארוחת שישי? מקלובה אדומה מושלמת שאפשר להכין בשתי דרכים: או להפוך את המטבח לזירת רצח או לעבוד מסודר. תעשו בול מה שאני אומרת לפי השלבים ויהיו לכם חיים קלים
- דניאל עמית
- 18K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3353.6 קק״ל 3353.6 קק״לפחמימות 403.9 גרם 403.9 גרםשומן 73.1 גרם 73.1 גרםנתרן 9528.2 מ״ג 9528.2 מ״גחלבון 270.2 גרם 270.2 גרםסיבים תזונתיים 20.7 גרם 20.7 גרםשומן רווי 5.0 גרם 5.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 118.3 מ״ג 118.3 מ״גברזל 4.2 מ״ג 4.2 מ״גאשלגן 1418.3 מ״ג 1418.3 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 1.0 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-55 דק׳
-
קלוריות3354
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3353.6 קק״ל 3353.6 קק״לפחמימות 403.9 גרם 403.9 גרםשומן 73.1 גרם 73.1 גרםנתרן 9528.2 מ״ג 9528.2 מ״גחלבון 270.2 גרם 270.2 גרםסיבים תזונתיים 20.7 גרם 20.7 גרםשומן רווי 5.0 גרם 5.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 118.3 מ״ג 118.3 מ״גברזל 4.2 מ״ג 4.2 מ״גאשלגן 1418.3 מ״ג 1418.3 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 1.0 מ״גסגור
מרכיבים 19 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-55 דק׳ | קלוריות 3354 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 כוסות אורז פרסיאו סוג אורז אחר שאוהבים
-
2 כוסות מיםלהשריית האורז
-
1 ק"ג סטייק פרגית
-
2 כפות שמן זית
-
1 כף שמן צ’ילי
-
1 כפית אבקת שום
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1 כפית פפריקה חריפה
-
קורט מלח דק
-
חופן צנוברים
-
1 בצל גדולקצוץ
-
1 תפוח אדמה בינוניחתוך לפרוסות דקות
רוטב
-
2 כפות רסק עגבניותמרוכז
-
2 כפיות מלח דק
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1 כפית פפריקה חריפה
-
1/2 כפית בהרט
-
1/2 כפית כורכום
-
5 כוסות מים רותחים
אופן הכנה
- משרים את האורז בקערה עם מים במשך חצי שעה.
- מניחים בקערה את הפרגיות במרינדה של שמן זית, שמן צ׳ילי, אבקת שום, פפריקה אדומה, פפריקה חריפה ומלח.
- קולים במחבת את הצנוברים ושמים בצד.
- מטגנים באותה מחבת את הבצל ושמים בצד. מטגנים את תפוחי האדמה, עד השחמה יפה ושמים בצד.
- סוגרים באותה מחבת את הפרגיות המתובלות ושמים בצד.
- מסננים את האורז מהמים, מעבירים לקערה ומערבבים עם הבצל והצנוברים.
- מרכיבים את סיר המקלובה: שכבה ראשונה- מניחים את תפוחי האדמה. מניחים מעל חצי מכמות האורז. מניחים מעל את הפרגיות. מניחים מעל את האורז שנשאר ומהדקים היטב עם היד.
- מכינים את הרוטב: שמים בקערה את רסק העגבניות, המלח, הפפריקה המתוקה, הפפריקה החריפה, הבהרט, הכורכום והמים הרותחים. מערבבים ויוצקים בעדינות על הסיר.
- מביאים את הסיר לרתיחה על אש גבוהה ולאחר מכן מבשלים עם מכסה סגור, על אש קטנה, במשך 40 דקות.
- כשהמקלובה מוכנה, הופכים בעדינות על גבי משטח גדול ומגישים.
אופן הכנה
- משרים את האורז בקערה עם מים במשך חצי שעה.
- מניחים בקערה את הפרגיות במרינדה של שמן זית, שמן צ׳ילי, אבקת שום, פפריקה אדומה, פפריקה חריפה ומלח.
- קולים במחבת את הצנוברים ושמים בצד.
- מטגנים באותה מחבת את הבצל ושמים בצד. מטגנים את תפוחי האדמה, עד השחמה יפה ושמים בצד.
- סוגרים באותה מחבת את הפרגיות המתובלות ושמים בצד.
- מסננים את האורז מהמים, מעבירים לקערה ומערבבים עם הבצל והצנוברים.
- מרכיבים את סיר המקלובה: שכבה ראשונה- מניחים את תפוחי האדמה. מניחים מעל חצי מכמות האורז. מניחים מעל את הפרגיות. מניחים מעל את האורז שנשאר ומהדקים היטב עם היד.
- מכינים את הרוטב: שמים בקערה את רסק העגבניות, המלח, הפפריקה המתוקה, הפפריקה החריפה, הבהרט, הכורכום והמים הרותחים. מערבבים ויוצקים בעדינות על הסיר.
- מביאים את הסיר לרתיחה על אש גבוהה ולאחר מכן מבשלים עם מכסה סגור, על אש קטנה, במשך 40 דקות.
- כשהמקלובה מוכנה, הופכים בעדינות על גבי משטח גדול ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (4)
כמה זמן לבשל אם אני לא מוסיפה פרגיות?
אותו זמן, גם לאורז לוקח זמן להתבשל 🙂
אפשר להכין יום קודם?
כן!