מוקפץ אטריות אורז
מנה מרשימה וקלה שלוקחת כמה דקות הכנה, אבל אל תגלו לאורחים... אטריות אורז מוקפצות עם בשר, עוף או טופו, פטריות, ברוקולי, תרד ובוטנים. מעדן כבר אמרתי?
מנה מרשימה וקלה שלוקחת כמה דקות הכנה, אבל אל תגלו לאורחים... אטריות אורז מוקפצות עם בשר, עוף או טופו, פטריות, ברוקולי, תרד ובוטנים. מעדן כבר אמרתי?
- דניאל עמית
- 125K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 533.4 קק״ל 1066.9 קק״לפחמימות 42.4 גרם 84.7 גרםשומן 25.2 גרם 50.4 גרםנתרן 1806.3 מ״ג 3612.7 מ״גחלבון 35.4 גרם 70.7 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 0.4 גרםשומן רווי 2.4 גרם 4.8 גרםכולסטרול 8.0 מ״ג 16.0 מ״גסידן 17.6 מ״ג 35.2 מ״גברזל 1.0 מ״ג 1.9 מ״גאשלגן 204.5 מ״ג 409.0 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 2.1 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 20 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות533
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 533.4 קק״ל 1066.9 קק״לפחמימות 42.4 גרם 84.7 גרםשומן 25.2 גרם 50.4 גרםנתרן 1806.3 מ״ג 3612.7 מ״גחלבון 35.4 גרם 70.7 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 0.4 גרםשומן רווי 2.4 גרם 4.8 גרםכולסטרול 8.0 מ״ג 16.0 מ״גסידן 17.6 מ״ג 35.2 מ״גברזל 1.0 מ״ג 1.9 מ״גאשלגן 204.5 מ״ג 409.0 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 2.1 מ״גסגור
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 533 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
לאטריות
-
1 חבילה שבבי אטריות אורז(בסופר באיזור האסיאתי ליד הדפי אורז, או דפי אורז שבורים או אטריות אורז)
-
1/2 ליטר מים רותחים
-
לפי הצורך
לירקות
-
4 כפות שמן קנולהלטיגון
-
4 שיני שוםפרוסות
-
4 ס"מ שורש ג’ינג’רקלוף ופרוס או חתוך לקוביות
-
1 חבילה פטריות פורטובלואו איזה שאוהבים
-
200 גרם סינטהמינוט סטייק (בקשו מהקצב) או עוף או טופו
-
1 חופן ברוקוליפרחים בלבד
-
1/2 בקבוק רוטב סויה בסגנון סינימוכן
-
2 חופנים עלי תרדלא חובה אבל כדאי
-
1 חופן בוטנים טבעייםשבורים
אופן הכנה
- משרים את שבבי האורז במים רותחים עד שהם קצת מתרככים.
- מסננים ושוטפים במים קרים כדי לעצור את הבישול (לערבב קצת עם האצבעות במים כדי שלא ידבקו).
- בווק על האש הכי גבוהה מקפיצים במעט שמן את שיני השום והג’ינג’ר כמה שניות (שהשום לא יישרף).
- מוסיפים את הפטריות וממשיכים להקפיץ.
- מוסיפים את פרוסות המינוט סטייק/עוף/טופו עד שהן מקבלות צבע.
- מוסיפים את הברוקולי ומקפיצים. כשהברוקולי קצת מתרכך מוסיפים את שבבי האורז והסויה ומקפיצים מעט.
- מוסיפים עלי תרד, מערבבים ומבשלים ברוטב כמה דקות ככדי שהרוטב יצטמצם מעט.
- מגישים עם בוטנים שבורים מעל.
אופן הכנה
- משרים את שבבי האורז במים רותחים עד שהם קצת מתרככים.
- מסננים ושוטפים במים קרים כדי לעצור את הבישול (לערבב קצת עם האצבעות במים כדי שלא ידבקו).
- בווק על האש הכי גבוהה מקפיצים במעט שמן את שיני השום והג’ינג’ר כמה שניות (שהשום לא יישרף).
- מוסיפים את הפטריות וממשיכים להקפיץ.
- מוסיפים את פרוסות המינוט סטייק/עוף/טופו עד שהן מקבלות צבע.
- מוסיפים את הברוקולי ומקפיצים. כשהברוקולי קצת מתרכך מוסיפים את שבבי האורז והסויה ומקפיצים מעט.
- מוסיפים עלי תרד, מערבבים ומבשלים ברוטב כמה דקות ככדי שהרוטב יצטמצם מעט.
- מגישים עם בוטנים שבורים מעל.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (6)
מכורההההההההההה לדבר הזה שנקרא דניאל עמית. מצילה אותי כל פעם.
איילת איזה כיף לשמוע! תודה על התגובה עשית לי את היום
יצא טפל וחסר טעם.
היי לירון, למה טפל? יש המון טעמים במוקפץ. האם השתמשת ברוטב סויה בסגנון סיני? כי יש סוגים שונים של רטבי סויה, וסויה בסגנון סיני הוא רוטב עם הרבה טעם
היי דניאל, חצי בקבוק סויה? כמה מ”ל או כפות זה בערך יוצא?
היי עדן, חמש כפות