ארנצ’יני גבינות ופטריות
כדורי אושר קטנים ומתפצחים ממולאים באורז, פטריות וגבינה נמתחת. זה באמת תמצית האושר, אבל הזהרו לא לגמור את האורז מהסיר לפני שהתחלתם לכדרר
כדורי אושר קטנים ומתפצחים ממולאים באורז, פטריות וגבינה נמתחת. זה באמת תמצית האושר, אבל הזהרו לא לגמור את האורז מהסיר לפני שהתחלתם לכדרר
- דניאל עמית
- 139K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 217.5 קק״ל 3262.9 קק״לפחמימות 10.5 גרם 157.0 גרםשומן 15.7 גרם 236.0 גרםנתרן 522.3 מ״ג 7834.2 מ״גחלבון 8.5 גרם 127.5 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 15.6 גרםשומן רווי 4.7 גרם 71.2 גרםכולסטרול 54.7 מ״ג 821.0 מ״גסידן 144.3 מ״ג 2165.2 מ״גברזל 0.4 מ״ג 6.0 מ״גאשלגן 92.0 מ״ג 1379.6 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 9.8 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 30 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות218
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 217.5 קק״ל 3262.9 קק״לפחמימות 10.5 גרם 157.0 גרםשומן 15.7 גרם 236.0 גרםנתרן 522.3 מ״ג 7834.2 מ״גחלבון 8.5 גרם 127.5 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 15.6 גרםשומן רווי 4.7 גרם 71.2 גרםכולסטרול 54.7 מ״ג 821.0 מ״גסידן 144.3 מ״ג 2165.2 מ״גברזל 0.4 מ״ג 6.0 מ״גאשלגן 92.0 מ״ג 1379.6 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 9.8 מ״גסגור
מרכיבים 18 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 218 | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
לאורז
-
3 כפות שמן זית
-
1 כוס אורז עגול
-
2 כוסות מים רותחים
-
1 1/2 כוסות גבינת מוצרלהמגוררת
-
1 1/2 כוסות גבינת פרמזןמגוררת
-
1 כפית מלח דק
למילוי
-
25 גרם חמאה
-
2 שיני שוםכתושות
-
לפי הטעם
-
1 חבילה פטריות שיטאקה טריותקצוצות דק
-
1 חבילה פטריות שימג’יקצוצות דק
-
1 חבילה פטריות מלך היערקצוצות דק
-
1/2 כפית מלח דקאו לפי הטעם
-
2 קורט פלפל שחור טחוןאו לפי הטעם
-
12 קוביות גבינת מוצרלה
לטיגון
-
1/2 כוס שמן קנולהלטיגון, או לפי הצורך
-
2 כוסות פירורי לחם
-
2 ביצים Lטרופות
אופן הכנה
- מכינים את האורז: מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את האורז ומערבבים.
- מוסיפים את המים והמלח ומבשלים בסיר מכוסה על להבה קטנה כ-20 דקות. מכבים את הלהבה וממתינים עוד 10 דקות עם סיר סגור.
- כשהאורז מוכן מוסיפים לסיר את המוצרלה והפרמז’ן ומערבבים היטב.
- מכינים את הפטריות: מחממים את החמאה במחבת, מוסיפים את הפטריות, המלח והשום ומקפיצים את הפטריות עד שמתרככות מעט.
- מוסיפים את הפטריות לסיר האורז ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול לפי טעמכם.
- מעבירים את תערובת האורז והפטריות למקפיא לחצי שעה (שיתקרר מהר).
- מכינים את הכדורים: בעזרת ידיים רטובות, לוקחים קצת מתערובת האורז, מחביאים קובייה של מוצרלה ומכדררים. ממשיכים כך עם כל התערובת.
- טובלים את הכדורים בביצה ואחרי כן בפירורי לחם.
- מחממים שמן לטיגון במחבת ומטגנים את הכדורים עד השחמה.
- מגישים עם רסק עגבניות.
אופן הכנה
- מכינים את האורז: מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את האורז ומערבבים.
- מוסיפים את המים והמלח ומבשלים בסיר מכוסה על להבה קטנה כ-20 דקות. מכבים את הלהבה וממתינים עוד 10 דקות עם סיר סגור.
- כשהאורז מוכן מוסיפים לסיר את המוצרלה והפרמז’ן ומערבבים היטב.
- מכינים את הפטריות: מחממים את החמאה במחבת, מוסיפים את הפטריות, המלח והשום ומקפיצים את הפטריות עד שמתרככות מעט.
- מוסיפים את הפטריות לסיר האורז ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול לפי טעמכם.
- מעבירים את תערובת האורז והפטריות למקפיא לחצי שעה (שיתקרר מהר).
- מכינים את הכדורים: בעזרת ידיים רטובות, לוקחים קצת מתערובת האורז, מחביאים קובייה של מוצרלה ומכדררים. ממשיכים כך עם כל התערובת.
- טובלים את הכדורים בביצה ואחרי כן בפירורי לחם.
- מחממים שמן לטיגון במחבת ומטגנים את הכדורים עד השחמה.
- מגישים עם רסק עגבניות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (22)
יצא ממש ממש טעים, מתכון מצוין
האם במקום פירורי לחם אפשר להשתמש במשהו אחר? אם מישהו אלרגי לגלוטן
היי איילון אפשר להשתמש בפירורים מלחמים ללא גלוטן