לביבת תפוחי אדמה אחת ענקית ושמה רושטי
חגים הם תמיד ימים של האבסה-למרות שאצלי זה 365 יום בשנה, של בישולים ושל אירוח. המנה הזו מצוינת למרכז שולחן! לביבת תפוחי אדמה גדולה עם מלא תוספות טובות, להגיש ולהתענג.
חגים הם תמיד ימים של האבסה-למרות שאצלי זה 365 יום בשנה, של בישולים ושל אירוח. המנה הזו מצוינת למרכז שולחן! לביבת תפוחי אדמה גדולה עם מלא תוספות טובות, להגיש ולהתענג.
- דניאל עמית
- 5K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 557.7 קק״ל 1115.4 קק״לפחמימות 54.5 גרם 109.0 גרםשומן 30.3 גרם 60.7 גרםנתרן 1010.9 מ״ג 2021.7 מ״גחלבון 14.0 גרם 27.9 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.3 גרםשומן רווי 9.0 גרם 18.0 גרםכולסטרול 179.9 מ״ג 359.7 מ״גסידן 42.4 מ״ג 84.7 מ״גברזל 0.6 מ״ג 1.3 מ״גאשלגן 489.5 מ״ג 979.0 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 1.6 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 10 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות558
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 557.7 קק״ל 1115.4 קק״לפחמימות 54.5 גרם 109.0 גרםשומן 30.3 גרם 60.7 גרםנתרן 1010.9 מ״ג 2021.7 מ״גחלבון 14.0 גרם 27.9 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.3 גרםשומן רווי 9.0 גרם 18.0 גרםכולסטרול 179.9 מ״ג 359.7 מ״גסידן 42.4 מ״ג 84.7 מ״גברזל 0.6 מ״ג 1.3 מ״גאשלגן 489.5 מ״ג 979.0 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 1.6 מ״גסגור
מרכיבים 9 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 558 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
רושטי
-
3 תפוחי אדמה בינוניים
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
20 גרם חמאה
-
3 כפות שמן קנולה
-
1 ביצה L
-
2 כפות שמנת חמוצה 15%
-
30 גרם סלמון מעושן
-
2 כפות עירית
אופן הכנה
- מגרדים 3 תפוחי אדמה בפומפיה וסוחטים מכל הנוזלים ולאחר מכן מתבלים בפלפל ומלח ונותנים לזה מעט ‘לשבת’.
- כעבור 10 דקות, סוחטים שוב מכל הנוזלים ומוסיפים 20 גרם חמאה ומערבבים.
- מחממים מחבת עם מעט שמן וחמאה ומוסיפים את הבלילה ומשטחים.
- מכסים ומבשלים על אש קטנה במשך 5 דקות.
- ב-2 הדקות האחרונות, מגבירים את האש על מנת לקבל צבע יפה.
- בעזרת צלחת הופכים את הרושטי לצד השני ומחזירים למחבת (על אש קטנה) כשני הצדדים שזופים, הרושטי מוכנה.
- מכינים ביצת עין על המחבת, ומניחים מעל הרושטי שמנת, סלמון, ביצת עין ועירית קצוצה.
אופן הכנה
- מגרדים 3 תפוחי אדמה בפומפיה וסוחטים מכל הנוזלים ולאחר מכן מתבלים בפלפל ומלח ונותנים לזה מעט ‘לשבת’.
- כעבור 10 דקות, סוחטים שוב מכל הנוזלים ומוסיפים 20 גרם חמאה ומערבבים.
- מחממים מחבת עם מעט שמן וחמאה ומוסיפים את הבלילה ומשטחים.
- מכסים ומבשלים על אש קטנה במשך 5 דקות.
- ב-2 הדקות האחרונות, מגבירים את האש על מנת לקבל צבע יפה.
- בעזרת צלחת הופכים את הרושטי לצד השני ומחזירים למחבת (על אש קטנה) כשני הצדדים שזופים, הרושטי מוכנה.
- מכינים ביצת עין על המחבת, ומניחים מעל הרושטי שמנת, סלמון, ביצת עין ועירית קצוצה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)