רקע בוש

סלט סלק טרי עם גבינה ואגוזים

ניסיתם פעם לאכול סלק טרי? מדובר בירק סופר קראנצ'י וטעים, עמוס בריאות ויפה תואר, אז מי אמר שחייבים לבשל אותו?! נסו לשלב אותו בסלט עם קוביות קטנות של גבינה ואגוזים ותראו איזה סלט טעים תקבלו!
ניסיתם פעם לאכול סלק טרי? מדובר בירק סופר קראנצ'י וטעים, עמוס בריאות ויפה תואר, אז מי אמר שחייבים לבשל אותו?! נסו לשלב אותו בסלט עם קוביות קטנות של גבינה ואגוזים ותראו איזה סלט טעים תקבלו!
  • דניאל עמית
  • 12K צפיות
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 15 דק׳
  • קלוריות
    265
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 264.7 קק״ל 1059.0 קק״ל
    פחמימות 10.9 גרם 43.4 גרם
    שומן 17.6 גרם 70.2 גרם
    נתרן 954.3 מ״ג 3817.1 מ״ג
    חלבון 14.2 גרם 57.0 גרם
    סיבים תזונתיים 3.5 גרם 14.0 גרם
    שומן רווי 3.3 גרם 13.1 גרם
    כולסטרול 9.4 מ״ג 37.5 מ״ג
    סידן 231.1 מ״ג 924.4 מ״ג
    ברזל 2.6 מ״ג 10.3 מ״ג
    אשלגן 500.7 מ״ג 2002.9 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 3.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 15 דק׳
  • קלוריות
    265
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 264.7 קק״ל 1059.0 קק״ל
    פחמימות 10.9 גרם 43.4 גרם
    שומן 17.6 גרם 70.2 גרם
    נתרן 954.3 מ״ג 3817.1 מ״ג
    חלבון 14.2 גרם 57.0 גרם
    סיבים תזונתיים 3.5 גרם 14.0 גרם
    שומן רווי 3.3 גרם 13.1 גרם
    כולסטרול 9.4 מ״ג 37.5 מ״ג
    סידן 231.1 מ״ג 924.4 מ״ג
    ברזל 2.6 מ״ג 10.3 מ״ג
    אשלגן 500.7 מ״ג 2002.9 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 3.5 מ״ג
    סגור
ארוחה בריאה
דניאל עמית
X

מצרכים

מצרכים


plus minus

רוטב


אופן הכנה

  1. מכניסים את הסלקים למעבד מזון ובוחרים בפונקציית חיתוך לקוביות.
  2. שוטפים את הפטרוזיליה והכוסברה, מייבשים את העלים וקוצצים אותם גס (ניתן לקצוץ במעבד מזון).
  3. מוסיפים לקוביות הסלק את עשבי התיבול ומערבבים היטב.
  4. שופכים מעל את מיץ הלימון ושמן הזית, מתבלים במלח ופלפל (לא הרבה מלח, כי הגבינה מלוחה). מחכים במשך 5 דקות.
  5. חותכים את הפקאנים המסוכרים או המומלחים גס (ניתן לקצוץ במעבד מזון), כך שיישארו חתיכות גדולות ומוסיפים לסלט.
  6. מערבבים קלות ומעבירים לצלחת הגשה יפה.
  7. אם משתמשים בפקאן מומלח, אפשר להוסיף גם חמוציות להוספת מתיקות.
  8. מקשטים את הסלט בחתיכות יפות של גבינת פטה ומגישים.

    סלט סלק 2
    סלט סלק טרי עם גבינה ואגוזים. צילום: נמרוד גנישר, סטיילינג: נעמה רן


    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תוכן קולינרי ישראלי איכותי
    powered by foody