מרק שורבה מקרונה כמו של סבתא טריפוליטאית!
שחזרתי עם סבתא ג'וליה מתכון למרק שורבה. אותו המרק שהכירה אי שם בשנת 2016 בטיול במקסיקו, יחד עם החורף, זה בדיוק הזמן לשלוף את המתכון הזה
שחזרתי עם סבתא ג'וליה מתכון למרק שורבה. אותו המרק שהכירה אי שם בשנת 2016 בטיול במקסיקו, יחד עם החורף, זה בדיוק הזמן לשלוף את המתכון הזה
- דניאל עמית
- 220K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 264.6 קק״ל 1587.7 קק״לפחמימות 46.2 גרם 277.1 גרםשומן 5.9 גרם 35.2 גרםנתרן 538.4 מ״ג 3230.2 מ״גחלבון 7.4 גרם 44.6 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 7.1 גרםשומן רווי 0.4 גרם 2.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 11.2 מ״ג 67.0 מ״גברזל 0.7 מ״ג 4.3 מ״גאשלגן 294.2 מ״ג 1764.9 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.0 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 10 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות265
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 264.6 קק״ל 1587.7 קק״לפחמימות 46.2 גרם 277.1 גרםשומן 5.9 גרם 35.2 גרםנתרן 538.4 מ״ג 3230.2 מ״גחלבון 7.4 גרם 44.6 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 7.1 גרםשומן רווי 0.4 גרם 2.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 11.2 מ״ג 67.0 מ״גברזל 0.7 מ״ג 4.3 מ״גאשלגן 294.2 מ״ג 1764.9 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.0 מ״גסגור
האמת, שאת המרק הזה פגשתי לראשונה אי שם במקסיקו 2016.
זה היה יום כיפור וטיילתי עם כמה נתנייתים, שכל הצום דיברו על מרק שורבה!
עכשיו, כשהגיע החורף אני חושבת שזו הזדמנות מעולה לשחזר את המתכון! יש לציין שהמתכון נעשה בהדרכתה של ג׳וליה, סבתא של גילי, טריפוליטאית אסלית!
מרכיבים 12 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 265 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
3 כפות שמן קנולה
-
1 קופסה רסק עגבניותהקופסה הקטנה - 100 גרם
-
1 כפית גדושה פפריקה חריפה
-
1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
-
1 כפית שטוחה סוכר לבן
-
1 כפית מלח דקאו לפי הטעם
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוסאו לפי הטעם
-
5 שיני שוםפרוסות
-
1 פלפל צ’ילי ירוק קטןלאוהבי החריף - לא חובה
-
1 עגבנייה גדולהחתוכה לקוביות - כמו לסלט
-
2 ליטר מים רותחים
-
300 גרם פסטה קצרה
אופן הכנה
- בסיר מרק מחממים 3 כפות שמן ביחד עם קופסת רסק עגבניות קטנה.
- מוסיפים פפריקה מתוקה וחריפה, סוכר, מלח ופלפל ו”פותחים” את התבלינים בעזרת ערבוב וטיגון קל.
- מוסיפים את שיני השום הפרוסות ומטגנים מעט. מי שאוהב חריף יכול בשלב הזה להוסיף גם את הפלפל הירוק הפרוס.
- אני בשלב הזה מוסיפה שלוק של מים כדי שהשום והתבלינים לא ישרפו. מוסיפים עגבניה ומבשלים כמה דקות.
- מוסיפים את המים הרותחים, מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים למשך 15 דקות.
- טועמים, מתקנים תיבול במידת הצורך.
- לאחר 15 דקות מוסיפים 300 גרם פסטה ומבשלים למשך 10 דקות נוספות. וזהו! יש לכם שורבה מקרונה מנחם וטעים!
אופן הכנה
- בסיר מרק מחממים 3 כפות שמן ביחד עם קופסת רסק עגבניות קטנה.
- מוסיפים פפריקה מתוקה וחריפה, סוכר, מלח ופלפל ו”פותחים” את התבלינים בעזרת ערבוב וטיגון קל.
- מוסיפים את שיני השום הפרוסות ומטגנים מעט. מי שאוהב חריף יכול בשלב הזה להוסיף גם את הפלפל הירוק הפרוס.
- אני בשלב הזה מוסיפה שלוק של מים כדי שהשום והתבלינים לא ישרפו. מוסיפים עגבניה ומבשלים כמה דקות.
- מוסיפים את המים הרותחים, מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים למשך 15 דקות.
- טועמים, מתקנים תיבול במידת הצורך.
- לאחר 15 דקות מוסיפים 300 גרם פסטה ומבשלים למשך 10 דקות נוספות. וזהו! יש לכם שורבה מקרונה מנחם וטעים!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (4)
את חושבת שבסיר לחץ זה גם יצליח?
היי הראל, אין חכם כבעל ניסיון. אין סיבה שזה לא יעבוד בסיר לחץ, תנסה, ותדווח לנו איך יצא. בטוח יצא טעים.
מתכון מצויין אין כמו שורבה אבל לא מופיע התבלין הסודי ושמו פלפלתשומה חובה חובה
היי שלומי, תודה רבה! אני עושה בלי 🙂