מרק שורבה מקרונה כמו של סבתא טריפוליטאית!

שחזרתי עם סבתא ג'וליה מתכון למרק שורבה. אותו המרק שהכירה אי שם בשנת 2016 בטיול במקסיקו, יחד עם החורף, זה בדיוק הזמן לשלוף את המתכון הזה
שחזרתי עם סבתא ג'וליה מתכון למרק שורבה. אותו המרק שהכירה אי שם בשנת 2016 בטיול במקסיקו, יחד עם החורף, זה בדיוק הזמן לשלוף את המתכון הזה
  • דניאל עמית
  • 220K צפיות
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • קלוריות
    265
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 264.6 קק״ל 1587.7 קק״ל
    פחמימות 46.2 גרם 277.1 גרם
    שומן 5.9 גרם 35.2 גרם
    נתרן 538.4 מ״ג 3230.2 מ״ג
    חלבון 7.4 גרם 44.6 גרם
    סיבים תזונתיים 1.2 גרם 7.1 גרם
    שומן רווי 0.4 גרם 2.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 11.2 מ״ג 67.0 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 4.3 מ״ג
    אשלגן 294.2 מ״ג 1764.9 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 1.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • קלוריות
    265
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 264.6 קק״ל 1587.7 קק״ל
    פחמימות 46.2 גרם 277.1 גרם
    שומן 5.9 גרם 35.2 גרם
    נתרן 538.4 מ״ג 3230.2 מ״ג
    חלבון 7.4 גרם 44.6 גרם
    סיבים תזונתיים 1.2 גרם 7.1 גרם
    שומן רווי 0.4 גרם 2.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 11.2 מ״ג 67.0 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 4.3 מ״ג
    אשלגן 294.2 מ״ג 1764.9 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 1.0 מ״ג
    סגור

האמת, שאת המרק הזה פגשתי לראשונה אי שם במקסיקו 2016.

זה היה יום כיפור וטיילתי עם כמה נתנייתים, שכל הצום דיברו על מרק שורבה!

עכשיו, כשהגיע החורף אני חושבת שזו הזדמנות מעולה לשחזר את המתכון! יש לציין שהמתכון נעשה בהדרכתה של ג׳וליה, סבתא של גילי, טריפוליטאית אסלית!

אוכל טריפוליטאי
דניאל עמית
X

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. בסיר מרק מחממים 3 כפות שמן ביחד עם קופסת רסק עגבניות קטנה.
  2. מוסיפים פפריקה מתוקה וחריפה, סוכר, מלח ופלפל ו”פותחים” את התבלינים בעזרת ערבוב וטיגון קל.
  3. מוסיפים את שיני השום הפרוסות ומטגנים מעט. מי שאוהב חריף יכול בשלב הזה להוסיף גם את הפלפל הירוק הפרוס.
  4. אני בשלב הזה מוסיפה שלוק של מים כדי שהשום והתבלינים לא ישרפו. מוסיפים עגבניה ומבשלים כמה דקות.
  5. מוסיפים את המים הרותחים, מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים למשך 15 דקות.
  6. טועמים, מתקנים תיבול במידת הצורך.
  7. לאחר 15 דקות מוסיפים 300 גרם פסטה ומבשלים למשך 10 דקות נוספות. וזהו! יש לכם שורבה מקרונה מנחם וטעים!

    מרק שורבה מקרונה. צילום: דניאל עמית
    מרק שורבה מקרונה. צילום: דניאל עמית


    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (4)

    Avatar

      Avatar
      הראל

      את חושבת שבסיר לחץ זה גם יצליח?

        דניאל עמית
        דניאל עמית

        היי הראל, אין חכם כבעל ניסיון. אין סיבה שזה לא יעבוד בסיר לחץ, תנסה, ותדווח לנו איך יצא. בטוח יצא טעים.

      Avatar
      שלומי

      מתכון מצויין אין כמו שורבה אבל לא מופיע התבלין הסודי ושמו פלפלתשומה חובה חובה

        דניאל עמית
        דניאל עמית

        היי שלומי, תודה רבה! אני עושה בלי 🙂

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תוכן קולינרי ישראלי איכותי
    powered by foody