כתף טלה בתנור

המנה הכי חגיגית והכי מרשימה בארוחה וכל זה ב-3 דקות עבודה. כתף טלה בחרדל ודבש עם ירקות שצולים הרבה זמן בתנור אבל באמת שווה לחכות
המנה הכי חגיגית והכי מרשימה בארוחה וכל זה ב-3 דקות עבודה. כתף טלה בחרדל ודבש עם ירקות שצולים הרבה זמן בתנור אבל באמת שווה לחכות
  • דניאל עמית
  • 170K צפיות
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    215
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 215.3 קק״ל 1722.1 קק״ל
    פחמימות 15.2 גרם 121.8 גרם
    שומן 16.4 גרם 131.5 גרם
    נתרן 985.8 מ״ג 7886.7 מ״ג
    חלבון 2.6 גרם 21.0 גרם
    סיבים תזונתיים 0.8 גרם 6.6 גרם
    שומן רווי 2.2 גרם 17.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 12.7 מ״ג 101.8 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 2.9 מ״ג
    אשלגן 42.1 מ״ג 337.0 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 1.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    215
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 215.3 קק״ל 1722.1 קק״ל
    פחמימות 15.2 גרם 121.8 גרם
    שומן 16.4 גרם 131.5 גרם
    נתרן 985.8 מ״ג 7886.7 מ״ג
    חלבון 2.6 גרם 21.0 גרם
    סיבים תזונתיים 0.8 גרם 6.6 גרם
    שומן רווי 2.2 גרם 17.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 12.7 מ״ג 101.8 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 2.9 מ״ג
    אשלגן 42.1 מ״ג 337.0 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 1.0 מ״ג
    סגור
ארוחה בשרית
דניאל עמית
X

מצרכים

מצרכים


plus minus

לבשר

לרוטב

לירקות


אופן הכנה

  1. מכינים את הבשר: מחממים תנור לחום של 220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אלומיניום.
  2. מניחים את שוק הטלה על התבנית וחורצים בבשר 10 חורים. בכל חור נועצים שן שום.
  3. מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את החרדלים, שמן הזית, המלח, הפלפל, הדבש והסילאן.
  4. מוזגים את הרוטב על הבשר ומורחים עם הידיים על כל הנתח משני הצדדים (ממש עושים לו מסאז’).
  5. מפזרים בצידי הבשר את התפודים, השאלוטס והשום.
  6. מזלפים מעליהם מעט שמן זית, מפזרים מלח גס ומניחים על הירקות את ענפי הטימין והרוזמרין.
  7. מכניסים את התבנית לתנור לחצי שעה.

    כתף-טלה. צילום: ספיר קוסה
    בדרך לתנור. צילום: ספיר קוסה

  8. כעבור חצי שעה, מוציאים בזהירות את התבנית מהתנור, מנמיכים את חום התנור ל-190 מעלות, מכסים את התבנית בנייר אלומיניום וממשיכים לאפות עוד שעה וחצי-שעתיים (אם לקראת הסוף בא לכם שהוא יקבל עוד צבע, תורידו שוב את הנייר ותנו לו עוד זמן).
    כתף-טלה. צילום: ספיר קוסה
    י-א-מ-י. צילום: ספיר קוסה

     

    כתף-טלה. צילום: ספיר קוסה
    ועכשיו גם בפרוסות כי היינו חייבים. צילום: ספיר קוסה


    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (10)

    Avatar

      Avatar
      לילך

      היי, תודה על המתכון, אני מתלבטת בין כתף לשוק טלה, אשמח להמלצתך מה עדיף?

        דניאל עמית
        דניאל עמית

        היי לילך, אני אישית מעדיפה כתף טלה אבל גם שוק טלה ייצא מצוין 🙂

    הצג עוד

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תוכן קולינרי ישראלי איכותי
    powered by foody