בואיקוס: לחמניות גבינה
החלטתי לשחזר את אחד מטעמי הילדות האהובים עליי והכנתי בואיקוס, לחמניות גבינה עם זית הפתעה באמצע, כמו שאמא של חברה טובה היתה מכינה לנו כשהיינו קטנות
החלטתי לשחזר את אחד מטעמי הילדות האהובים עליי והכנתי בואיקוס, לחמניות גבינה עם זית הפתעה באמצע, כמו שאמא של חברה טובה היתה מכינה לנו כשהיינו קטנות
- דניאל עמית
- 38K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 264.6 קק״ל 3175.5 קק״לפחמימות 24.7 גרם 296.1 גרםשומן 13.4 גרם 161.0 גרםנתרן 1016.8 מ״ג 12201.3 מ״גחלבון 17.5 גרם 210.1 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.8 גרםשומן רווי 7.5 גרם 90.0 גרםכולסטרול 115.9 מ״ג 1390.4 מ״גסידן 256.4 מ״ג 3077.3 מ״גברזל 0.8 מ״ג 9.5 מ״גאשלגן 133.6 מ״ג 1602.9 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 13.4 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות265
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 264.6 קק״ל 3175.5 קק״לפחמימות 24.7 גרם 296.1 גרםשומן 13.4 גרם 161.0 גרםנתרן 1016.8 מ״ג 12201.3 מ״גחלבון 17.5 גרם 210.1 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.8 גרםשומן רווי 7.5 גרם 90.0 גרםכולסטרול 115.9 מ״ג 1390.4 מ״גסידן 256.4 מ״ג 3077.3 מ״גברזל 0.8 מ״ג 9.5 מ״גאשלגן 133.6 מ״ג 1602.9 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 13.4 מ״גסגור
מרכיבים 11 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 265 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
ללחמניות
-
250 גרם גבינת פטה 5%מגוררת (אפשר גם עם יותר אחוזי שומן)
-
1גביע או 250 גרם גבינה לבנה 5%
-
3/4 כוס גבינת מוצרלהמגוררת
-
3/4 כוס גבינה צהובה 22%מגוררת (רצוי מסוג גרנה פדנו)
-
3 ביצים M
-
3 כוסות קמח תופח
-
50 גרם חמאהמומסת
-
1/4 כפית מלח דקאפשר פחות, הבולגרית די מלוחה
-
מגולענים
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מערבבים בקערה את הגבינות עם הביצים, הקמח, החמאה והמלח עד שנוצר בצק (אם הוא קצת דביק זה בסדר).
- מרטיבים קצת את הידיים ומכדררים את הבצק לכדורים. מועכים בידיים את הכדורים (כמו פיתה) מניחים זית במרכז וסוגרים את הבצק על הזית לצורת כדור.
- צובעים בביצה ומפזרים שומשום על הלחמניות.
- מכניסים לתנור לכ-25-30 דקות.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מערבבים בקערה את הגבינות עם הביצים, הקמח, החמאה והמלח עד שנוצר בצק (אם הוא קצת דביק זה בסדר).
- מרטיבים קצת את הידיים ומכדררים את הבצק לכדורים. מועכים בידיים את הכדורים (כמו פיתה) מניחים זית במרכז וסוגרים את הבצק על הזית לצורת כדור.
- צובעים בביצה ומפזרים שומשום על הלחמניות.
- מכניסים לתנור לכ-25-30 דקות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (4)
אפשר שמן במקום חמאה?
מחמאה.
כמה זמן ניתן לשמור את הלחמניות? בקופסא על השיש?
הלחמניות ישארו רכות וטריות למשך 3-4 ימים בקופסה אטומה, בקיץ לשמור במקרר ולחמם לפני ההגשה.