קציצות ברוקולי וכרובית
אם יש משהו שכיף לאכול אותו קר, זה כנראה הקציצות האלו. רציתי להכין משהו בריא ואפוי עם ירקות אבל לא הצלחתי להתאפק ובסוף הוספתי גבינה וטיגנתי, אבל יצא סוף!
אם יש משהו שכיף לאכול אותו קר, זה כנראה הקציצות האלו. רציתי להכין משהו בריא ואפוי עם ירקות אבל לא הצלחתי להתאפק ובסוף הוספתי גבינה וטיגנתי, אבל יצא סוף!
- דניאל עמית
- 50K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 58.9 קק״ל 706.6 קק״לפחמימות 3.7 גרם 44.2 גרםשומן 2.9 גרם 34.7 גרםנתרן 345.8 מ״ג 4149.6 מ״גחלבון 4.5 גרם 54.3 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 7.7 גרםשומן רווי 1.2 גרם 14.3 גרםכולסטרול 67.2 מ״ג 805.8 מ״גסידן 45.4 מ״ג 545.0 מ״גברזל 0.3 מ״ג 3.3 מ״גאשלגן 53.4 מ״ג 641.1 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 4.0 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות59
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 58.9 קק״ל 706.6 קק״לפחמימות 3.7 גרם 44.2 גרםשומן 2.9 גרם 34.7 גרםנתרן 345.8 מ״ג 4149.6 מ״גחלבון 4.5 גרם 54.3 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 7.7 גרםשומן רווי 1.2 גרם 14.3 גרםכולסטרול 67.2 מ״ג 805.8 מ״גסידן 45.4 מ״ג 545.0 מ״גברזל 0.3 מ״ג 3.3 מ״גאשלגן 53.4 מ״ג 641.1 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 4.0 מ״גסגור
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 59 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
250 גרם כרובית קפואה
-
250 גרם ברוקוליקפוא
-
ומומלחים לחליטת הירקות
-
4 שיני שוםכתושות
-
1 כפית מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
3 ביצים M
-
3/4 כוס שיבולת שועל דקה (אינסטנט)
-
1/2כוס או 50 גרם גבינת קשקבלמגוררת
-
1/2כוס או 50 גרם גבינה בולגרית 16%מגוררת (אפשר גם עם פחות אחוזי שומן)
-
לטיגון
אופן הכנה
- חולטים את הכרובית והברוקולי במים רותחים עם מלח עד שמתרככים קצת. מסננים מהמים.
- טוחנים את הכרובית והברוקולי בעזרת בלנדר מוט (אפשר גם לקצוץ דק בסכין).
- מערבבים היטב את הכרובית, הברוקולי, השום, המלח, הפלפל, הביצים, הקוואקר והגבינות לתערובת אחידה. טועמים ומוסיפים מלח לפי הצורך. מכניסים למקרר לחצי שעה.
- מוציאים מהמקרר, מרטיבים את הידיים ויוצרים קציצות מהתערובת.
- מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות עד הזהבה משני הצדדים.
- מגישים עם יוגורט או שמנת חמוצה בצד.
אופן הכנה
- חולטים את הכרובית והברוקולי במים רותחים עם מלח עד שמתרככים קצת. מסננים מהמים.
- טוחנים את הכרובית והברוקולי בעזרת בלנדר מוט (אפשר גם לקצוץ דק בסכין).
- מערבבים היטב את הכרובית, הברוקולי, השום, המלח, הפלפל, הביצים, הקוואקר והגבינות לתערובת אחידה. טועמים ומוסיפים מלח לפי הצורך. מכניסים למקרר לחצי שעה.
- מוציאים מהמקרר, מרטיבים את הידיים ויוצרים קציצות מהתערובת.
- מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות עד הזהבה משני הצדדים.
- מגישים עם יוגורט או שמנת חמוצה בצד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (3)
האם אפשר/טעים לאפות במקום לטגן?
לא ניסינו קודם. אבל בהחלט, אין בעיה לאפות.
ספרי לנו איך יצא 🙂
היי, כן לגמרי אני באופן קבוע אופה על 180 מעלות טורבו חצי שעה (פחות או יותר) ויוצא מושלם עם שמנת חמוצה