קציצות עוף עם ארטישוק ירושלמי ואפונת שלג
קציצות עוף עסיסיות שמטגנים ואחר כך מכניסים לרוטב משגע עם אפונת שלג וארטישוק ירושלמי. דניאל עמית הכינה לעצמה מהקציצות והן יצאו לה בטעם של דודה. בקטע טוב
קציצות עוף עסיסיות שמטגנים ואחר כך מכניסים לרוטב משגע עם אפונת שלג וארטישוק ירושלמי. דניאל עמית הכינה לעצמה מהקציצות והן יצאו לה בטעם של דודה. בקטע טוב
- דניאל עמית
- 8K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 214.3 קק״ל 2143.2 קק״לפחמימות 20.0 גרם 200.4 גרםשומן 9.0 גרם 89.6 גרםנתרן 1142.0 מ״ג 11419.9 מ״גחלבון 15.5 גרם 155.2 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 19.6 גרםשומן רווי 2.2 גרם 21.6 גרםכולסטרול 111.0 מ״ג 1109.6 מ״גסידן 42.7 מ״ג 427.2 מ״גברזל 1.9 מ״ג 18.6 מ״גאשלגן 278.0 מ״ג 2779.9 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 9.1 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 35 דק׳כולל שעה ו-5 דק׳
-
קלוריות214
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 214.3 קק״ל 2143.2 קק״לפחמימות 20.0 גרם 200.4 גרםשומן 9.0 גרם 89.6 גרםנתרן 1142.0 מ״ג 11419.9 מ״גחלבון 15.5 גרם 155.2 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 19.6 גרםשומן רווי 2.2 גרם 21.6 גרםכולסטרול 111.0 מ״ג 1109.6 מ״גסידן 42.7 מ״ג 427.2 מ״גברזל 1.9 מ״ג 18.6 מ״גאשלגן 278.0 מ״ג 2779.9 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 9.1 מ״גסגור
מרכיבים 18 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל שעה ו-5 דק׳ | קלוריות 214 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
לקציצות
-
500 גרם פרגיות טחונות
-
1 כוס פטרוזיליהקצוצה או כוסברה
-
1 ביצה M
-
3 שיני שוםכתושות
-
2 בצלים בינונייםמגורר (אפשר סגול)
-
2 כפות שמן זית
-
2 כפות פירורי לחםאו קמח מצה
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1 כף מלח דק
-
2 כפיות פלפל לבן טחון
-
2 כפות כורכום
לרוטב
-
2 כפות שמן זית
-
1 חופן אפונת שלגאו שעועית ירוקה
-
1 כוס ארטישוק ירושלמיקלוף ופרוס
-
קנוי ומוכן
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: בקערה גדולה מערבבים היטב לתערובת אחידה את הפרגית עם הפטרוזיליה, הביצה, השום, הבצלים, השמן, פירורי הלחם, אבקת האפייה, המלח, הכורכום והפלפל הלבן.
- יוצרים קציצות בגודל שרוצים מהתערובת.
- מטגנים את הקציצות: בצלחת עמוקה טורפים את הביצים ובצלחת עמוקה נוספת שמים את הקמח.
- מצפים כל קציצה במעט קמח ומעבירים לציפוי בביצה הטרופה (נערו מעט משאריות הקמח לפני שאתם מכניסים לצלחת עם הביצה).
- מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד שהן משחימות יפה.
- מעבירים לצלחת עם נייר סופג לספיגת שאריות השמן.
- מכינים את הרוטב: מחממים את השמן במחבת נקייה ומוסיפים את אפונת השלג. מבשלים כמה שניות.
- מוסיפים את הארטישוק הירושלמי ומערבבים קצת.
- מוזגים את הרוטב הלימוני ומכניסים את הקציצות לבישול ברוטב. מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים מכוסה חצי שעה (היפכו את הקציצות מדי פעם ודאגו שתהיינה מכוסות ברוטב).
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: בקערה גדולה מערבבים היטב לתערובת אחידה את הפרגית עם הפטרוזיליה, הביצה, השום, הבצלים, השמן, פירורי הלחם, אבקת האפייה, המלח, הכורכום והפלפל הלבן.
- יוצרים קציצות בגודל שרוצים מהתערובת.
- מטגנים את הקציצות: בצלחת עמוקה טורפים את הביצים ובצלחת עמוקה נוספת שמים את הקמח.
- מצפים כל קציצה במעט קמח ומעבירים לציפוי בביצה הטרופה (נערו מעט משאריות הקמח לפני שאתם מכניסים לצלחת עם הביצה).
- מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד שהן משחימות יפה.
- מעבירים לצלחת עם נייר סופג לספיגת שאריות השמן.
- מכינים את הרוטב: מחממים את השמן במחבת נקייה ומוסיפים את אפונת השלג. מבשלים כמה שניות.
- מוסיפים את הארטישוק הירושלמי ומערבבים קצת.
- מוזגים את הרוטב הלימוני ומכניסים את הקציצות לבישול ברוטב. מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים מכוסה חצי שעה (היפכו את הקציצות מדי פעם ודאגו שתהיינה מכוסות ברוטב).
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (2)
אין להשיג יותר את הבקבוק דל קנור… יש לך תחליף?
אפשר פשוט להכין בלי 🙂