שבלול פילו עם גבינות וחצילים
- דניאל עמית
- 21K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3656.5 קק״ל 3656.5 קק״לפחמימות 237.6 גרם 237.6 גרםשומן 301.6 גרם 301.6 גרםנתרן 8446.9 מ״ג 8446.9 מ״גחלבון 210.4 גרם 210.4 גרםסיבים תזונתיים 65.6 גרם 65.6 גרםשומן רווי 164.2 גרם 164.2 גרםכולסטרול 602.3 מ״ג 602.3 מ״גסידן 1911.0 מ״ג 1911.0 מ״גברזל 63.2 מ״ג 63.2 מ״גאשלגן 1361.5 מ״ג 1361.5 מ״גאבץ 1452.8 מ״ג 1452.8 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 35 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות3657
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3656.5 קק״ל 3656.5 קק״לפחמימות 237.6 גרם 237.6 גרםשומן 301.6 גרם 301.6 גרםנתרן 8446.9 מ״ג 8446.9 מ״גחלבון 210.4 גרם 210.4 גרםסיבים תזונתיים 65.6 גרם 65.6 גרםשומן רווי 164.2 גרם 164.2 גרםכולסטרול 602.3 מ״ג 602.3 מ״גסידן 1911.0 מ״ג 1911.0 מ״גברזל 63.2 מ״ג 63.2 מ״גאשלגן 1361.5 מ״ג 1361.5 מ״גאבץ 1452.8 מ״ג 1452.8 מ״גסגור
מרכיבים 14 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 3657 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
מלית גבינות
-
200 גרם גבינת קשקבלמגוררת
-
250 גרם גבינה בולגריתמפוררת
-
250 גרם גבינה לבנה 5%
-
1 ביצה L
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
בצק פילו
-
1 חבילה בצק פילו קפואמופשר לילה במקרר, לפי הוראות היצרן
-
או חמאה מומסת, להברשה
קישוט
-
1 חופן שומשום
-
1 חופן שומשום שחורלא חייב
אופן הכנה
1. מכינים את החציל: חוצים את החציל לשניים, מתבלים בשמן זית ומלח ואופים בתנור עד ריכוך.
2. בינתיים, מכינים את המלית: מערבבים בקערה את גבינת הקשקבל, הגבינה הבולגרית, הגבינה הלבנה, הביצה, המלח והפלפל.
3. כשהחציל מוכן, מצננים, קולפים, קוצצים, מוסיפים אותו למלית של הגבינות ומערבבים היטב.
4. על גבי הפילו (משתמשים ב-2 דפים בכל גלגול- שחשוב להבריש אותם בשמן זית או חמאה מומסת) מסדרים שורה בקצה ומגלגלים לצורת נחש.
5. מסדרים בתבנית אפייה עגולה לתנור או על גבי נייר אפייה לצורת שבלול גדול.
6. מזלפים את שמן הזית ומפזרים את השומשום מעל המאפה.
7. אופים בתנור בחום של 180 מעלות, במשך כ-20-30 דקות, עד שהמאפה משחים.
8. בתור אחת שתפרה את השבלול לבד אני מאחלת לכם בהצלחה. בתאבון!
אופן הכנה
1. מכינים את החציל: חוצים את החציל לשניים, מתבלים בשמן זית ומלח ואופים בתנור עד ריכוך.
2. בינתיים, מכינים את המלית: מערבבים בקערה את גבינת הקשקבל, הגבינה הבולגרית, הגבינה הלבנה, הביצה, המלח והפלפל.
3. כשהחציל מוכן, מצננים, קולפים, קוצצים, מוסיפים אותו למלית של הגבינות ומערבבים היטב.
4. על גבי הפילו (משתמשים ב-2 דפים בכל גלגול- שחשוב להבריש אותם בשמן זית או חמאה מומסת) מסדרים שורה בקצה ומגלגלים לצורת נחש.
5. מסדרים בתבנית אפייה עגולה לתנור או על גבי נייר אפייה לצורת שבלול גדול.
6. מזלפים את שמן הזית ומפזרים את השומשום מעל המאפה.
7. אופים בתנור בחום של 180 מעלות, במשך כ-20-30 דקות, עד שהמאפה משחים.
8. בתור אחת שתפרה את השבלול לבד אני מאחלת לכם בהצלחה. בתאבון!
תגובות (2)
דניאל אפשר לוותר על החציל?
אפשר, כדאי אולי להחליף בפלפלים קלויים