קציצות פרגית מושלמות עם תפוחי אדמה ותרד
תבשיל קציצות מושלמות ברוטב צהוב! קציצות פרגית עם תפוחי אדמה ותרד שהכי קל בעולם להכין וילכו מושלם עם אורז לבן. פתרון מעולה לארוחת צהריים
תבשיל קציצות מושלמות ברוטב צהוב! קציצות פרגית עם תפוחי אדמה ותרד שהכי קל בעולם להכין וילכו מושלם עם אורז לבן. פתרון מעולה לארוחת צהריים
- דניאל עמית
- 13K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 239.1 קק״ל 1913.0 קק״לפחמימות 26.6 גרם 212.5 גרםשומן 6.0 גרם 48.0 גרםנתרן 740.9 מ״ג 5927.0 מ״גחלבון 18.4 גרם 147.0 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 13.4 גרםשומן רווי 0.2 גרם 1.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 52.0 מ״ג 416.2 מ״גברזל 1.9 מ״ג 15.1 מ״גאשלגן 238.1 מ״ג 1905.0 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 2.6 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות239
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 239.1 קק״ל 1913.0 קק״לפחמימות 26.6 גרם 212.5 גרםשומן 6.0 גרם 48.0 גרםנתרן 740.9 מ״ג 5927.0 מ״גחלבון 18.4 גרם 147.0 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 13.4 גרםשומן רווי 0.2 גרם 1.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 52.0 מ״ג 416.2 מ״גברזל 1.9 מ״ג 15.1 מ״גאשלגן 238.1 מ״ג 1905.0 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 2.6 מ״גסגור
מרכיבים 20 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 239 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
-
1 בצל בינוני
-
1 קישוא בינוני
-
1 צרור פטרוזיליה
-
1 צרור כוסברה
-
500 גרם סטייק פרגיתטחון
-
2 כפות קורנפלור
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1/2 כפית כמון טחון
-
1/2 כפית כורכום
רוטב
-
4 תפוחי אדמה בינוניים
-
7 שיני שוםפרוסות
-
2 כפות שמן קנולהלטיגון
-
1 בצל בינוני
-
1 כפית כורכום
-
1/2 כפית כמון טחון
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
1/2 חבילה עלי תרד
-
2 1/2 כוסות מים רותחים
אופן הכנה
- טוחנים במעבד מזון את הבצל הלבן ,הקישוא, הפטרוזיליה והכוסברה.
- שמים בקערה את הירקות שטחנו, הפרגית, הקורנפלור והתבלינים.
- מערבבים הכול ביחד ומכניסים למקרר למשך חצי שעה.
- מכדררים את התערובת לקציצות ומכניסים לתנור ל-15 דקות בחום של 180 מעלות.
- מכינים את הרוטב: במעבד מזון נחתוך לקוביות תפוחי אדמה בינוניים.
- על כיריים בסיר מטגנים עם קצת שמן, בצל חתוך לפרוסות, מוסיפים את שיני השום פרוס ואת קוביות תפוחי האדמה ומערבבים.
- מוסיפים את התבלינים לפי הטעם. מערבבים ומוסיפים 2.5 כוסות מים רותחים.
- מבשלים עם מכסה על אש נמוכה עד שתפוחי האדמה מתרככים ואז מוסיפים את הקציצות.
- מבשלים למשך חצי שעה.
- מוסיפים את עלי התרד ומבשלים למשך 10 דקות נוספות. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.
אופן הכנה
- טוחנים במעבד מזון את הבצל הלבן ,הקישוא, הפטרוזיליה והכוסברה.
- שמים בקערה את הירקות שטחנו, הפרגית, הקורנפלור והתבלינים.
- מערבבים הכול ביחד ומכניסים למקרר למשך חצי שעה.
- מכדררים את התערובת לקציצות ומכניסים לתנור ל-15 דקות בחום של 180 מעלות.
- מכינים את הרוטב: במעבד מזון נחתוך לקוביות תפוחי אדמה בינוניים.
- על כיריים בסיר מטגנים עם קצת שמן, בצל חתוך לפרוסות, מוסיפים את שיני השום פרוס ואת קוביות תפוחי האדמה ומערבבים.
- מוסיפים את התבלינים לפי הטעם. מערבבים ומוסיפים 2.5 כוסות מים רותחים.
- מבשלים עם מכסה על אש נמוכה עד שתפוחי האדמה מתרככים ואז מוסיפים את הקציצות.
- מבשלים למשך חצי שעה.
- מוסיפים את עלי התרד ומבשלים למשך 10 דקות נוספות. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)