-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 246.3 קק״ל 985.2 קק״לפחמימות 21.7 גרם 86.9 גרםשומן 14.0 גרם 55.9 גרםנתרן 2215.4 מ״ג 8861.5 מ״גחלבון 3.7 גרם 14.9 גרםסיבים תזונתיים 7.5 גרם 29.9 גרםשומן רווי 4.9 גרם 19.6 גרםכולסטרול 16.1 מ״ג 64.5 מ״גסידן 64.0 מ״ג 255.8 מ״גברזל 1.1 מ״ג 4.5 מ״גאשלגן 1139.6 מ״ג 4558.3 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-12 דק׳
-
קלוריות246
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 246.3 קק״ל 985.2 קק״לפחמימות 21.7 גרם 86.9 גרםשומן 14.0 גרם 55.9 גרםנתרן 2215.4 מ״ג 8861.5 מ״גחלבון 3.7 גרם 14.9 גרםסיבים תזונתיים 7.5 גרם 29.9 גרםשומן רווי 4.9 גרם 19.6 גרםכולסטרול 16.1 מ״ג 64.5 מ״גסידן 64.0 מ״ג 255.8 מ״גברזל 1.1 מ״ג 4.5 מ״גאשלגן 1139.6 מ״ג 4558.3 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
מרכיבים 13 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-12 דק׳ | קלוריות 246 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
מרק
-
30 גרם חמאה
-
3 כפות שמן זית
-
1 בצל בינוני
-
4 שיני שום
-
1 ק"ג דלעתאו 3 חתיכות קלופות
-
1 כפית שורש ג’ינג’רמגורר
-
1 מיכל קרם קוקוסאו 250 גרם שמנת לבישול
-
2 כפיות מלח דק
-
1 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
1 כפית אבקת מרק בטעם עוף
הגשה
-
1 חופן כוסברהקצוצה, או שמיר
-
1 חופן גרעיני דלעת
-
1/2 כפית שבבי צ’ילי יבש
אופן הכנה
- חותכים את הבצל לרבעים, קולפים את שיני השום וחוצים אותן, חותכים גס את הדלעת ומגררים את הג’ינג’ר.
- ממיסים על כיריים בסיר את החמאה ושמן הזית ומאדים את הבצל כמה דקות עד שהוא נהיה שקוף.
- מוסיפים את הג’ינג’ר והשום. מערבבים 2-3 דקות ומוסיפים את הדלעת. מערבבים שוב ומוסיפים מים עד קו הדלעת. מוסיפים את אבקת המרק, הצ’ילי הגרוס והמלח, מביאים לרתיחה ומבשלים 5-10 דקות.
- מוסיפים את קרם הקוקוס ומבשלים עד שהדלעת מתרככת.
- מעבירים את כל תכולת הסיר לבלנדר זכוכית שמתחבר למיקסר וטוחנים היטב.
- מוזגים את המרק לקערות הגשה, מוסיפים את הכוסברה, גרעיני הדלעת והצ’ילי הגורס ומגישים.
אופן הכנה
- חותכים את הבצל לרבעים, קולפים את שיני השום וחוצים אותן, חותכים גס את הדלעת ומגררים את הג’ינג’ר.
- ממיסים על כיריים בסיר את החמאה ושמן הזית ומאדים את הבצל כמה דקות עד שהוא נהיה שקוף.
- מוסיפים את הג’ינג’ר והשום. מערבבים 2-3 דקות ומוסיפים את הדלעת. מערבבים שוב ומוסיפים מים עד קו הדלעת. מוסיפים את אבקת המרק, הצ’ילי הגרוס והמלח, מביאים לרתיחה ומבשלים 5-10 דקות.
- מוסיפים את קרם הקוקוס ומבשלים עד שהדלעת מתרככת.
- מעבירים את כל תכולת הסיר לבלנדר זכוכית שמתחבר למיקסר וטוחנים היטב.
- מוזגים את המרק לקערות הגשה, מוסיפים את הכוסברה, גרעיני הדלעת והצ’ילי הגורס ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (2)
אחד המרקים המשובחים שטעמתי. למביני עניין!
תודה רבה טל!