כנפיים והום פרייז דיקסי סטייל
כנפיים פריכות וחריפות שאי אפשר להפסיק לאכול עם תפוחי אדמה פריכים בגירסה ביתית ופשוטה להכנה. מי שחושב שהוא יכין ויאכל רק קצת, פשוט שלא יכין!
כנפיים פריכות וחריפות שאי אפשר להפסיק לאכול עם תפוחי אדמה פריכים בגירסה ביתית ופשוטה להכנה. מי שחושב שהוא יכין ויאכל רק קצת, פשוט שלא יכין!
- דניאל עמית
- 36K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3476.1 קק״ל 6952.3 קק״לפחמימות 726.4 גרם 1452.7 גרםשומן 905.7 גרם 1811.4 גרםנתרן 2187.1 מ״ג 4374.2 מ״גחלבון 646.3 גרם 1292.5 גרםסיבים תזונתיים 634.2 גרם 1268.4 גרםשומן רווי 664.9 גרם 1329.8 גרםכולסטרול 698.2 מ״ג 1396.5 מ״גסידן 695.6 מ״ג 1391.1 מ״גברזל 634.2 מ״ג 1268.4 מ״גאשלגן 730.1 מ״ג 1460.2 מ״גאבץ 634.1 מ״ג 1268.3 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות3476
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3476.1 קק״ל 6952.3 קק״לפחמימות 726.4 גרם 1452.7 גרםשומן 905.7 גרם 1811.4 גרםנתרן 2187.1 מ״ג 4374.2 מ״גחלבון 646.3 גרם 1292.5 גרםסיבים תזונתיים 634.2 גרם 1268.4 גרםשומן רווי 664.9 גרם 1329.8 גרםכולסטרול 698.2 מ״ג 1396.5 מ״גסידן 695.6 מ״ג 1391.1 מ״גברזל 634.2 מ״ג 1268.4 מ״גאשלגן 730.1 מ״ג 1460.2 מ״גאבץ 634.1 מ״ג 1268.3 מ״גסגור
מרכיבים 9 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 3476 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
כנפיים
-
8 כנפי עוף
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
תפוחי האדמה
-
3 תפוחי אדמה גדוליםקלופים
-
1/2 ליטר שמן קנולהאו לפי הצורך, לטיגון
לרוטב
-
30 גרם חמאהלגרסת פרווה- מחמאה
-
1 בקבוק רוטב צ’ילי מתוק
-
1 פלפל צ’ילי ירוק קטןפרוס, לא חובה
-
125מ"ל או 1/2 מיכל שמנת לבישול 15%אפשר גם יותר . לגרסת פרווה- שמנת צמחית
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- מפלפלים וממליחים מעט את הכנפיים ומכניסים לתנור ל-45 דקות עד שמשחימות.
- חותכים את תפוחי האדמה לקוביות בגודל של 1-1.5 ס”מ.
- מחממים סיר עם שמן עמוק ומטגנים את קוביות תפוחי האדמה עד הזהבה.
- מכינים את הרוטב: במחבת גדולה מערבבים חמאה או מחמאה, צ’ילי מתוק וצ’ילי חריף. מוסיפים שמנת מתוקה או צמחית (אפשר להוסיף יותר ממה שרשום תלוי בצבע הרוטב שאתם אוהבים ואם אתם רוצים לעדן את טעמי הרוטב). מערבבים.
- מוסיפים את הכנפיים האפויות לרוטב ומבשלים יחד כ-2 דקות. מוציאים את הכנפיים מהרוטב ומניחים בצלחת גדולה.
- מסננים את תפוחי האדמה מהשמן ומכניסים למחבת עם הרוטב. מקפיצים קצת את תפוחי האדמה ברוטב ומעבירים לצלחת עם הכנפיים המוכנות.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- מפלפלים וממליחים מעט את הכנפיים ומכניסים לתנור ל-45 דקות עד שמשחימות.
- חותכים את תפוחי האדמה לקוביות בגודל של 1-1.5 ס”מ.
- מחממים סיר עם שמן עמוק ומטגנים את קוביות תפוחי האדמה עד הזהבה.
- מכינים את הרוטב: במחבת גדולה מערבבים חמאה או מחמאה, צ’ילי מתוק וצ’ילי חריף. מוסיפים שמנת מתוקה או צמחית (אפשר להוסיף יותר ממה שרשום תלוי בצבע הרוטב שאתם אוהבים ואם אתם רוצים לעדן את טעמי הרוטב). מערבבים.
- מוסיפים את הכנפיים האפויות לרוטב ומבשלים יחד כ-2 דקות. מוציאים את הכנפיים מהרוטב ומניחים בצלחת גדולה.
- מסננים את תפוחי האדמה מהשמן ומכניסים למחבת עם הרוטב. מקפיצים קצת את תפוחי האדמה ברוטב ומעבירים לצלחת עם הכנפיים המוכנות.
הערות
- אפשר להכין בגירסה כשרה עם מחמאה או שמנת צמחית או להשתמש בנתחי סלמון במקום בעוף
הערות
- אפשר להכין בגירסה כשרה עם מחמאה או שמנת צמחית או להשתמש בנתחי סלמון במקום בעוף
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (7)
היי, ממש לא נעים לראות מנה לא כשרה. אני סומכת עליכם ונכנסת בהתלהבות הרבה. מאוד מאוד צורם.
היי הודיה, אנו מתנצלים אם נפגעת, המתכון תוקן כך שמתחת למצרכים מופיע מצרך חלופי לגרסת פרווה כשרה. שבת שלום!
היי,
היי,אומנם עברו שנתיים אבל אני גם לא מצליח להתנער מהמנה שראיתי.. ממש מעליב
היי שמואל, מצטערת לקרוא שזה פוגע בך, יש המון מנות אחרות באתר שניתן להכין, כמו גם גרסה כשרה למנה הזו. המשך יום נעים
היי יקרה, המנה לא כשרה….
היי אדוה, בסוף אופן ההכנה ישנה ההערה לגבי עניין הכשרות: אפשר להכין בגרסה כשרה עם מחמאה או שמנת צמחית או להשתמש בנתחי סלמון במקום בעוף.