דג חריף
אמנם אני לא מרוקאית וגם לא טריפולטאית אבל מה אני אגיד לכם יצא לי דג שלא מבייש את מלך מרוקו. יש לנו פה סיר דגים חריף ומנחם עם חומוסים רכים, הרבה שום וכוסברה
אמנם אני לא מרוקאית וגם לא טריפולטאית אבל מה אני אגיד לכם יצא לי דג שלא מבייש את מלך מרוקו. יש לנו פה סיר דגים חריף ומנחם עם חומוסים רכים, הרבה שום וכוסברה
- דניאל עמית
- 31K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 331.8 קק״ל 1327.0 קק״לפחמימות 26.0 גרם 104.0 גרםשומן 19.9 גרם 79.7 גרםנתרן 1592.8 מ״ג 6371.1 מ״גחלבון 25.7 גרם 102.6 גרםסיבים תזונתיים 7.2 גרם 28.9 גרםשומן רווי 1.9 גרם 7.6 גרםכולסטרול 78.1 מ״ג 312.4 מ״גסידן 36.1 מ״ג 144.4 מ״גברזל 3.1 מ״ג 12.6 מ״גאשלגן 3510.1 מ״ג 14040.2 מ״גאבץ 9.1 מ״ג 36.5 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות332
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 331.8 קק״ל 1327.0 קק״לפחמימות 26.0 גרם 104.0 גרםשומן 19.9 גרם 79.7 גרםנתרן 1592.8 מ״ג 6371.1 מ״גחלבון 25.7 גרם 102.6 גרםסיבים תזונתיים 7.2 גרם 28.9 גרםשומן רווי 1.9 גרם 7.6 גרםכולסטרול 78.1 מ״ג 312.4 מ״גסידן 36.1 מ״ג 144.4 מ״גברזל 3.1 מ״ג 12.6 מ״גאשלגן 3510.1 מ״ג 14040.2 מ״גאבץ 9.1 מ״ג 36.5 מ״גסגור
מרכיבים 17 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 332 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
3 שיני שוםכתושות
-
2 כפיות פפריקה מתוקה
-
2 כפיות פפריקה חריפה
-
1/2 כפית כמון טחון
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 פלפל ירוק בינוניחריף וחתוך
-
1 קופסה רסק עגבניותקטנה
-
3 כוסות מים רותחים
-
3 פלפלי צ'ילי ירוקים בינוניים
-
7 שיני שום
-
1 כוס גרגירי חומוס קפואיםאו מקופסת שימורים
-
1 פלפל אדום בינוניפרוס, אופציונלי
-
4 פילה דג דניסאו כל דג אחר שרוצים
-
1 חופן כוסברהקצוצה
אופן הכנה
- מוזגים לסיר שטוח שמן זית ושמן קנולה בנדיבות עד שמכסים את כל תחתית הסיר.
- מוסיפים את השום הכתוש, מטגנים אותו קצת ומסיפים את הפפריקות, הכמון, המלח והפלפל.
- מוסיפים את הפלפל הירוק החריף ומערבבים לפתיחת הטעמים.
- מוסיפים את רסק העגבניות ואת המים הרותחים ומערבבים.
- מוסיפים את פלפלי הצ’ילי, שיני השום, גרגירי החומוס ואת הגמבה.
- מבשלים על אש נמוכה במשך 30 דקות ומערבבים מדי פעם.
- מכניסים את הדגים ומבשלים במשך 20 דקות. ניתן להוסיף מים במידת הצורך, אבל חשוב לשמור על הסמיכות.
- מוסיפים כוסברה קצוצה ומבשלים עוד 5 דקות.
אופן הכנה
- מוזגים לסיר שטוח שמן זית ושמן קנולה בנדיבות עד שמכסים את כל תחתית הסיר.
- מוסיפים את השום הכתוש, מטגנים אותו קצת ומסיפים את הפפריקות, הכמון, המלח והפלפל.
- מוסיפים את הפלפל הירוק החריף ומערבבים לפתיחת הטעמים.
- מוסיפים את רסק העגבניות ואת המים הרותחים ומערבבים.
- מוסיפים את פלפלי הצ’ילי, שיני השום, גרגירי החומוס ואת הגמבה.
- מבשלים על אש נמוכה במשך 30 דקות ומערבבים מדי פעם.
- מכניסים את הדגים ומבשלים במשך 20 דקות. ניתן להוסיף מים במידת הצורך, אבל חשוב לשמור על הסמיכות.
- מוסיפים כוסברה קצוצה ומבשלים עוד 5 דקות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (2)
ממליצה להוסיף כפית וחצי של סוכר בבישול
אין צורך להוסיף סוכר לדג חריף.