-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2340.3 קק״ל 2340.3 קק״לפחמימות 186.0 גרם 186.0 גרםשומן 169.2 גרם 169.2 גרםנתרן 355.6 מ״ג 355.6 מ״גחלבון 36.5 גרם 36.5 גרםסיבים תזונתיים 18.7 גרם 18.7 גרםשומן רווי 101.9 גרם 101.9 גרםכולסטרול 679.3 מ״ג 679.3 מ״גסידן 467.8 מ״ג 467.8 מ״גברזל 12.5 מ״ג 12.5 מ״גאשלגן 1599.0 מ״ג 1599.0 מ״גאבץ 7.1 מ״ג 7.1 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 20 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות2340
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2340.3 קק״ל 2340.3 קק״לפחמימות 186.0 גרם 186.0 גרםשומן 169.2 גרם 169.2 גרםנתרן 355.6 מ״ג 355.6 מ״גחלבון 36.5 גרם 36.5 גרםסיבים תזונתיים 18.7 גרם 18.7 גרםשומן רווי 101.9 גרם 101.9 גרםכולסטרול 679.3 מ״ג 679.3 מ״גסידן 467.8 מ״ג 467.8 מ״גברזל 12.5 מ״ג 12.5 מ״גאשלגן 1599.0 מ״ג 1599.0 מ״גאבץ 7.1 מ״ג 7.1 מ״גסגור
מרכיבים 13 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 2340 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגת שוקולד
-
40 גרם חמאה
-
3 1/2 כפות סוכר חום כההאו סוכר לבן
-
1 ביצה L
-
1/4 כוס קמח לבן
-
3 1/2 כפות אבקת קקאו
-
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1/4 כוס חלב 3%
-
1/4 כפית אבקת אפייה
חלב עם שוקולד
-
1/2 כוס חלב 3%
-
1 קובייה שוקולד מריר
ציפוי
-
250מ"ל או 1 מיכל שמנת מתוקה 38%
-
100גרם או 1 חפיסה שוקולד מריראו שוקולד חלב, לפי הטעם
הגשה
-
1 כדור גלידה מוכנהבטעם וניל
אופן הכנה
- מכינים את עוגת השוקולד: מחממים מחבת על הכיריים על אש בינונית וממיסים את החמאה. מוסיפים את הקקאו וטורפים במהירות.
- לאחר מכן מוסיפים את הסוכר (אני השתמשתי בסוכר חום כהה ויצא מעולה. אפשר גם סוכר לבן) והביצה. טורפים עד לקבלת מרקם חלק.
- מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה ואבקת הסודה לשתייה, טורפים היטב ולאחר מכן מוסיפים את החלב.
- סוגרים עם מכסה ומבשלים על אש קטנה למשך 10-12 דקות.
- מכינים את החלב עם השוקולד: מחממים במיקרוגל קערה עם החלב וקוביית השוקולד, כך שנוצר מין שוקו וכשהעוגה מוכנה שופכים עליה.
- מכינים את הציפוי: ממיסים על אש נמוכה את השמנת מתוקה והשוקולד המריר ושופכים על העוגה.
- מגישים עם כדור גלידה מעל.
אופן הכנה
- מכינים את עוגת השוקולד: מחממים מחבת על הכיריים על אש בינונית וממיסים את החמאה. מוסיפים את הקקאו וטורפים במהירות.
- לאחר מכן מוסיפים את הסוכר (אני השתמשתי בסוכר חום כהה ויצא מעולה. אפשר גם סוכר לבן) והביצה. טורפים עד לקבלת מרקם חלק.
- מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה ואבקת הסודה לשתייה, טורפים היטב ולאחר מכן מוסיפים את החלב.
- סוגרים עם מכסה ומבשלים על אש קטנה למשך 10-12 דקות.
- מכינים את החלב עם השוקולד: מחממים במיקרוגל קערה עם החלב וקוביית השוקולד, כך שנוצר מין שוקו וכשהעוגה מוכנה שופכים עליה.
- מכינים את הציפוי: ממיסים על אש נמוכה את השמנת מתוקה והשוקולד המריר ושופכים על העוגה.
- מגישים עם כדור גלידה מעל.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (7)
הי,