זה מה שאוכלים אצלי בבית: אורז ושעועית!

אם האחים שלי היו יודעים שאמא שלי מגיעה אליי היום ומכינה אורז ושעועית אין לי ספק שהייתה פה התנפלות היסטרית. אחרי 30 שנה היא סוף סוף גילתה לי את המתכון
אם האחים שלי היו יודעים שאמא שלי מגיעה אליי היום ומכינה אורז ושעועית אין לי ספק שהייתה פה התנפלות היסטרית. אחרי 30 שנה היא סוף סוף גילתה לי את המתכון
  • דניאל עמית
  • 22K צפיות
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 45 דק׳
    כולל 11 שעות ו-53 דק׳
  • קלוריות
    650
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 650.0 קק״ל 2600.0 קק״ל
    פחמימות 50.1 גרם 200.5 גרם
    שומן 12.6 גרם 50.5 גרם
    נתרן 1442.5 מ״ג 5770.0 מ״ג
    חלבון 25.6 גרם 102.2 גרם
    סיבים תזונתיים 2.3 גרם 9.3 גרם
    שומן רווי 3.1 גרם 12.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 96.6 מ״ג 386.5 מ״ג
    ברזל 3.8 מ״ג 15.0 מ״ג
    אשלגן 460.2 מ״ג 1841.0 מ״ג
    אבץ 4.6 מ״ג 18.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 45 דק׳
    כולל 11 שעות ו-53 דק׳
  • קלוריות
    650
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 650.0 קק״ל 2600.0 קק״ל
    פחמימות 50.1 גרם 200.5 גרם
    שומן 12.6 גרם 50.5 גרם
    נתרן 1442.5 מ״ג 5770.0 מ״ג
    חלבון 25.6 גרם 102.2 גרם
    סיבים תזונתיים 2.3 גרם 9.3 גרם
    שומן רווי 3.1 גרם 12.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 96.6 מ״ג 386.5 מ״ג
    ברזל 3.8 מ״ג 15.0 מ״ג
    אשלגן 460.2 מ״ג 1841.0 מ״ג
    אבץ 4.6 מ״ג 18.3 מ״ג
    סגור

מצרכים

מצרכים


plus minus

תבשיל שעועית

אורז


אופן הכנה

  1. מכינים את התבשיל: משרים את השעועית במים ללילה לפני ההכנה.
  2. מטגנים את הבצל בשמן וכשהוא נהיה שקוף מוסיפים אליו את הבשר. סוגרים את הבשר מכל כיוון ומוסיפים את השעועית.
  3. מכסים את הכל במים רותחים ומטבלים באבקת עוף, כמון, חוויאג’ למרק וקארי.
  4. נותנים לסיר לרתוח, מסירים את הקצף שהצטבר למעלה ומוסיפים את רסק העגבניות.
  5. מוסיפים את מח העצם, סוגרים את הסיר במכסה ונותנים לו להתבשל במשך 3 שעות.
  6. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  7. מכינים את האורז: מטגנים את האטריות, ואז מוסיפים אליהן אורז, מים ומלח.
  8. מבשלים במשך 23 דקות על אש קטנה.

    אורז ושעועית. צילום: דניאל עמית
    אורז ושעועית. צילום: דניאל עמית

    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (4)

    Avatar

      Avatar
      בר נפתלי

      האם להשתמש ב500 גרם שעועית לבנה יבשה ?

        Avatar
        מערכת Foody

        היי, כן 🙂

      Avatar
      מוריה

      מה זה בשר אונטריב?גרה בחול ולא יודעת מה לבקש פה…

        Avatar
        מערכת Foody

        היי 🙂 באנגלית קוראים לו Chuck Steak.

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תוכן קולינרי ישראלי איכותי
    powered by foody