אמא יודעת הכי טוב: מרק קישואים של אמא שלי
לא מזמן הייתי אצל אמא שלי, היה סיר מרק על הגז וכמובן שישר דחפתי כף. אמרתי לה- 'תגידי, מה זה?' והיא ענתה 'מרק קישואים'. לא ידעתי שזה כזה טעים, אבל השתכנעתי - וכשהגעתי הביתה, הכנתי לי סיר והמתכון לפניכם.
לא מזמן הייתי אצל אמא שלי, היה סיר מרק על הגז וכמובן שישר דחפתי כף. אמרתי לה- 'תגידי, מה זה?' והיא ענתה 'מרק קישואים'. לא ידעתי שזה כזה טעים, אבל השתכנעתי - וכשהגעתי הביתה, הכנתי לי סיר והמתכון לפניכם.
- דניאל עמית
- 38K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 175.6 קק״ל 878.0 קק״לפחמימות 19.8 גרם 98.9 גרםשומן 8.3 גרם 41.3 גרםנתרן 880.3 מ״ג 4401.6 מ״גחלבון 7.3 גרם 36.6 גרםסיבים תזונתיים 3.6 גרם 18.1 גרםשומן רווי 2.5 גרם 12.3 גרםכולסטרול 6.1 מ״ג 30.5 מ״גסידן 154.4 מ״ג 772.1 מ״גברזל 2.0 מ״ג 9.8 מ״גאשלגן 725.8 מ״ג 3629.1 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 4.7 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 10 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות176
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 175.6 קק״ל 878.0 קק״לפחמימות 19.8 גרם 98.9 גרםשומן 8.3 גרם 41.3 גרםנתרן 880.3 מ״ג 4401.6 מ״גחלבון 7.3 גרם 36.6 גרםסיבים תזונתיים 3.6 גרם 18.1 גרםשומן רווי 2.5 גרם 12.3 גרםכולסטרול 6.1 מ״ג 30.5 מ״גסידן 154.4 מ״ג 772.1 מ״גברזל 2.0 מ״ג 9.8 מ״גאשלגן 725.8 מ״ג 3629.1 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 4.7 מ״גסגור
מרכיבים 11 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 176 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
מרק
-
2 1/2 כפות שמן זית
-
2 בצלים בינונייםחתוכים לרבעים
-
1 כרשה בינוניתחתוכה גס
-
5 שיני שום
-
8 קישואים בינוניים
-
2 1/2 כוסות מיםעד לכיסוי מוחלט של הירקות
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית אבקת מרק בטעם עוף
הגשה
-
1/2 כפית אבקת צ’ילי
-
50 גרם גבינת פרמזןמגורדת
אופן הכנה
- בסיר מחממים על אש בינונית שמן זית.
- מוסיפים את הבצל, הכרישה והשום ומטגנים.
- מוסיפים את הקישואים ומערבבים.
- מכסים למשך 7 דקות ומשאירים על אש נמוכה.
- מכסים במים רותחים עד קו הקישואים, מתבלים ומכסים עד הגעה לרתיחה וממשיכים בבישול חצי שעה.
- כשכל הירקות מתרככים, טוחנים בעזרת בלנדר מוט.
- מגישים עם חופן מכובד של פרמז’ן וחמאה או לחילופין מגישים עם כף יוגורט יווני או שמנת חמוצה וקצת צ’ילי גרוס. בתיאבון!
אופן הכנה
- בסיר מחממים על אש בינונית שמן זית.
- מוסיפים את הבצל, הכרישה והשום ומטגנים.
- מוסיפים את הקישואים ומערבבים.
- מכסים למשך 7 דקות ומשאירים על אש נמוכה.
- מכסים במים רותחים עד קו הקישואים, מתבלים ומכסים עד הגעה לרתיחה וממשיכים בבישול חצי שעה.
- כשכל הירקות מתרככים, טוחנים בעזרת בלנדר מוט.
- מגישים עם חופן מכובד של פרמז’ן וחמאה או לחילופין מגישים עם כף יוגורט יווני או שמנת חמוצה וקצת צ’ילי גרוס. בתיאבון!
הערות
- ניתן להגיש בתוספת כף שמנת חמוצה או יוגורט
הערות
- ניתן להגיש בתוספת כף שמנת חמוצה או יוגורט
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)