-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 399.1 קק״ל 5987.1 קק״לפחמימות 49.3 גרם 740.2 גרםשומן 20.7 גרם 311.0 גרםנתרן 49.6 מ״ג 743.8 מ״גחלבון 4.3 גרם 64.9 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 12.6 גרםשומן רווי 10.5 גרם 156.8 גרםכולסטרול 63.8 מ״ג 956.8 מ״גסידן 28.7 מ״ג 430.2 מ״גברזל 1.0 מ״ג 15.5 מ״גאשלגן 120.6 מ״ג 1808.8 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 6.8 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 15 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות399
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 399.1 קק״ל 5987.1 קק״לפחמימות 49.3 גרם 740.2 גרםשומן 20.7 גרם 311.0 גרםנתרן 49.6 מ״ג 743.8 מ״גחלבון 4.3 גרם 64.9 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 12.6 גרםשומן רווי 10.5 גרם 156.8 גרםכולסטרול 63.8 מ״ג 956.8 מ״גסידן 28.7 מ״ג 430.2 מ״גברזל 1.0 מ״ג 15.5 מ״גאשלגן 120.6 מ״ג 1808.8 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 6.8 מ״גסגור
מרכיבים 15 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 399 | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
2 1/2כוסות או 350 גרם קמח לבן
-
1/4כוס או 35 גרם קורנפלור
-
1/2כוס או 100 גרם סוכר לבן
-
2 חלמונים L
-
50 גרם שמנת מתוקה 38%
-
מתפוז שלם
-
1 כפית תמצית וניל
-
קורט מלח דק
-
200 גרם חמאהחתוכה לקוביות
מלית
-
1 חבילה עוגיות אוראו
-
25 גרם חמאה
-
2 כפות נוטלה
-
100 גרם שוקולד צ’יפס
קישוט
-
1 חבילה סוכריות צבעוניותסוכריות קטנטנות לבנות (אופציונלי)
-
טיפה אבקת סוכר
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את הסוכר ומעבדים במשך דקה או שתיים עד לקבלת סוכר דק.
- מוסיפים את הקמח והקורנפלור ומעבדים במשך דקה.
- מוסיפים את החלמונים, גרידת התפוז, השמנת והחמאה הקרה, ומעבדים בפולסים עד לקבלת פירורים לחים וגדולים.
- מעבירים למשטח עבודה ואוספים לכדור בצק.
- משטחים את כדור הבצק לדסקית, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך כשעה.
- מכינים את המלית: שמים בקערת המיקסר את העוגיות, החמאה, הנוטלה ומחצית מהשוקולד צ’יפס, מעבדים לקבלת תערובת “בצקית” רטובה.
- מוסיפים את המחצית השנייה של שוקולד צ’יפס ומעבדים ב-2-3 פולסים עד לקבלת תערובת פירורית לחה.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול בעובי של כ-3 מ”מ וקורצים עיגולים בקוטר 7-8 ס”מ בעזרת קורצן/חותכן (במידה ואין משתמשים בכוס).
- מניחים במרכז כל עיגול בצק כפית מהמלית.
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- סוגרים את העיגולים לצורת משולשים, כך שרואים במרכז משולש קטן מהמלית.
- מפזרים מעט סוכריות לבנות (לא חובה) ומסדרים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
- כדי לקבל אוזני המן מושלמים מומלץ להכניס את התבנית במקפיא למשך כחצי שעה.
- מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך כ-15-18 דקות או עד שהשוליים מזהיבים קלות ותחתית העוגיות זהובה.
- מוציאים מהתנור, מקררים מעט, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את הסוכר ומעבדים במשך דקה או שתיים עד לקבלת סוכר דק.
- מוסיפים את הקמח והקורנפלור ומעבדים במשך דקה.
- מוסיפים את החלמונים, גרידת התפוז, השמנת והחמאה הקרה, ומעבדים בפולסים עד לקבלת פירורים לחים וגדולים.
- מעבירים למשטח עבודה ואוספים לכדור בצק.
- משטחים את כדור הבצק לדסקית, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך כשעה.
- מכינים את המלית: שמים בקערת המיקסר את העוגיות, החמאה, הנוטלה ומחצית מהשוקולד צ’יפס, מעבדים לקבלת תערובת “בצקית” רטובה.
- מוסיפים את המחצית השנייה של שוקולד צ’יפס ומעבדים ב-2-3 פולסים עד לקבלת תערובת פירורית לחה.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול בעובי של כ-3 מ”מ וקורצים עיגולים בקוטר 7-8 ס”מ בעזרת קורצן/חותכן (במידה ואין משתמשים בכוס).
- מניחים במרכז כל עיגול בצק כפית מהמלית.
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- סוגרים את העיגולים לצורת משולשים, כך שרואים במרכז משולש קטן מהמלית.
- מפזרים מעט סוכריות לבנות (לא חובה) ומסדרים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
- כדי לקבל אוזני המן מושלמים מומלץ להכניס את התבנית במקפיא למשך כחצי שעה.
- מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך כ-15-18 דקות או עד שהשוליים מזהיבים קלות ותחתית העוגיות זהובה.
- מוציאים מהתנור, מקררים מעט, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (2)
מה הטמפ’ בה אופים את אזני ההמן?
היי לימור, חום של 170 מעלות. תודה ששמת לב, המתכון תוקן 🙂