עוגיות ריפעת מרוקאיות
קרקר מרוקאי עם זרעי אניס וערק? זר לא יבין זאת, אבל כדאי לו לנסות. עוגייה מרוקאית מסורתית רבת טעם, דקה וממכרת. למי שאוהב טעמי אניס עדינים, זהו מתכון חובה
קרקר מרוקאי עם זרעי אניס וערק? זר לא יבין זאת, אבל כדאי לו לנסות. עוגייה מרוקאית מסורתית רבת טעם, דקה וממכרת. למי שאוהב טעמי אניס עדינים, זהו מתכון חובה
- דניאל עמית
- 7K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 943.8 קק״ל 3775.2 קק״לפחמימות 137.2 גרם 548.9 גרםשומן 35.2 גרם 140.9 גרםנתרן 434.8 מ״ג 1739.4 מ״גחלבון 16.8 גרם 67.3 גרםסיבים תזונתיים 4.6 גרם 18.5 גרםשומן רווי 3.5 גרם 13.8 גרםכולסטרול 103.1 מ״ג 412.3 מ״גסידן 80.0 מ״ג 320.0 מ״גברזל 3.2 מ״ג 12.7 מ״גאשלגן 200.3 מ״ג 801.2 מ״גאבץ 2.2 מ״ג 8.6 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-35 דק׳
-
קלוריות944
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 943.8 קק״ל 3775.2 קק״לפחמימות 137.2 גרם 548.9 גרםשומן 35.2 גרם 140.9 גרםנתרן 434.8 מ״ג 1739.4 מ״גחלבון 16.8 גרם 67.3 גרםסיבים תזונתיים 4.6 גרם 18.5 גרםשומן רווי 3.5 גרם 13.8 גרםכולסטרול 103.1 מ״ג 412.3 מ״גסידן 80.0 מ״ג 320.0 מ״גברזל 3.2 מ״ג 12.7 מ״גאשלגן 200.3 מ״ג 801.2 מ״גאבץ 2.2 מ״ג 8.6 מ״גסגור
מרכיבים 12 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-35 דק׳ | קלוריות 944 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1/2 ק"ג קמח לבן
-
3/4 כוס סוכר לבן
-
1/4 כוס שומשום
-
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1שקית או 10 גרם אבקת אפייה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 כפית תמצית וניל
-
2 חלמונים L
-
1 כפית זרעי אניסכתושים דק
-
2 כפות ערק
-
1/2 כוס שמן קנולה
-
1/2 כוס מיץ תפוזים
אופן הכנה
- מניחים בקערת המיקסר את הקמח, הסוכר, הסודה לשתייה, אבקת האפייה והמלח. מערבבים 20 שניות.
- מוסיפים את הערק, תמצית הוניל, החלמונים, מיץ התפוזים, השומשום וזרעי השומר הכתושים. נותנים למיקסר לערבב את המסה כארבע-חמש דקות.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ונותנים לו לנוח שעה.
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
- מחלקים את הבצק לארבע חתיכות.
- מניחים חתיכת בצק בין שני ניירות אפייה משומנים ומרדדים את הבצק לעלה דק מאוד, כמעט בגודל של נייר האפייה.
- מסירים את הנייר העליון ומניחים בתבנית תנור. אם לא רוצים המון עוגיות, ומספיק לכם שתי תבניות, מקפיאים שני עיגולי בצק לפעם הבאה.
- חותכים בעזרת חותכן פיצה את הבצק למלבנים קטנים. עכשיו לוקחים מזלג (או גלגלת חורים) ויוצרים חורים קטנים בבצק. זוהי הדוגמא המסורתית של העוגיות האלו.
- אופים את העוגיות כ-10 עד 15 דקות, עד שהן משחימות.
- אחרי צינון, מפרקים את העוגיות למלבנים המסומנים ושומרים בצנצנת סגורה.
אופן הכנה
- מניחים בקערת המיקסר את הקמח, הסוכר, הסודה לשתייה, אבקת האפייה והמלח. מערבבים 20 שניות.
- מוסיפים את הערק, תמצית הוניל, החלמונים, מיץ התפוזים, השומשום וזרעי השומר הכתושים. נותנים למיקסר לערבב את המסה כארבע-חמש דקות.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ונותנים לו לנוח שעה.
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
- מחלקים את הבצק לארבע חתיכות.
- מניחים חתיכת בצק בין שני ניירות אפייה משומנים ומרדדים את הבצק לעלה דק מאוד, כמעט בגודל של נייר האפייה.
- מסירים את הנייר העליון ומניחים בתבנית תנור. אם לא רוצים המון עוגיות, ומספיק לכם שתי תבניות, מקפיאים שני עיגולי בצק לפעם הבאה.
- חותכים בעזרת חותכן פיצה את הבצק למלבנים קטנים. עכשיו לוקחים מזלג (או גלגלת חורים) ויוצרים חורים קטנים בבצק. זוהי הדוגמא המסורתית של העוגיות האלו.
- אופים את העוגיות כ-10 עד 15 דקות, עד שהן משחימות.
- אחרי צינון, מפרקים את העוגיות למלבנים המסומנים ושומרים בצנצנת סגורה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (3)
דניאל,פעם ראשונה שאני אופה ויצא אחלה,תודה😁
במה אפשר להחליף את מיץ התפוזים? תודה
במים