זה מה שאוכלים אצלי בבית: אורז ושעועית!
אם האחים שלי היו יודעים שאמא שלי מגיעה אליי היום ומכינה אורז ושעועית אין לי ספק שהייתה פה התנפלות היסטרית. אחרי 30 שנה היא סוף סוף גילתה לי את המתכון
אם האחים שלי היו יודעים שאמא שלי מגיעה אליי היום ומכינה אורז ושעועית אין לי ספק שהייתה פה התנפלות היסטרית. אחרי 30 שנה היא סוף סוף גילתה לי את המתכון
- דניאל עמית
- 25K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 650.0 קק״ל 2600.0 קק״לפחמימות 50.1 גרם 200.5 גרםשומן 12.6 גרם 50.5 גרםנתרן 1442.5 מ״ג 5770.0 מ״גחלבון 25.6 גרם 102.2 גרםסיבים תזונתיים 2.3 גרם 9.3 גרםשומן רווי 3.1 גרם 12.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 96.6 מ״ג 386.5 מ״גברזל 3.8 מ״ג 15.0 מ״גאשלגן 460.2 מ״ג 1841.0 מ״גאבץ 4.6 מ״ג 18.3 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 45 דק׳כולל 11 שעות ו-53 דק׳
-
קלוריות650
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 650.0 קק״ל 2600.0 קק״לפחמימות 50.1 גרם 200.5 גרםשומן 12.6 גרם 50.5 גרםנתרן 1442.5 מ״ג 5770.0 מ״גחלבון 25.6 גרם 102.2 גרםסיבים תזונתיים 2.3 גרם 9.3 גרםשומן רווי 3.1 גרם 12.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 96.6 מ״ג 386.5 מ״גברזל 3.8 מ״ג 15.0 מ״גאשלגן 460.2 מ״ג 1841.0 מ״גאבץ 4.6 מ״ג 18.3 מ״גסגור
מרכיבים 15 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל 11 שעות ו-53 דק׳ | קלוריות 650 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
תבשיל שעועית
-
1 בצל בינוני
-
2 כפות שמן קנולה
-
1/2 ק"ג בשר אונטריבניתן גם להוסיף צוואר, צלעות, בשר ראש, שריר וגרונות של הודו\עוף
-
1 חבילה שעועית לבנה יבשה
-
1 כף אבקת מרק עוף
-
1 כף כמון טחון
-
1 כף חוויאג’למרק
-
1 כף אבקת קארי
-
100 גרם רסק עגבניות
-
1 קורט מלח דקלפי הטעם
-
1 עצם מח בינוניתאפשר גם להוסיף יותר
אורז
-
1 חופן אטריות דקיקות קצרות
-
1 כוס אורז לבן
-
1 1/2 כוסות מים
-
1 כפית מלח דק
אופן הכנה
- מכינים את התבשיל: משרים את השעועית במים ללילה לפני ההכנה.
- מטגנים את הבצל בשמן וכשהוא נהיה שקוף מוסיפים אליו את הבשר. סוגרים את הבשר מכל כיוון ומוסיפים את השעועית.
- מכסים את הכל במים רותחים ומטבלים באבקת עוף, כמון, חוויאג’ למרק וקארי.
- נותנים לסיר לרתוח, מסירים את הקצף שהצטבר למעלה ומוסיפים את רסק העגבניות.
- מוסיפים את מח העצם, סוגרים את הסיר במכסה ונותנים לו להתבשל במשך 3 שעות.
- טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- מכינים את האורז: מטגנים את האטריות, ואז מוסיפים אליהן אורז, מים ומלח.
- מבשלים במשך 23 דקות על אש קטנה.
אופן הכנה
- מכינים את התבשיל: משרים את השעועית במים ללילה לפני ההכנה.
- מטגנים את הבצל בשמן וכשהוא נהיה שקוף מוסיפים אליו את הבשר. סוגרים את הבשר מכל כיוון ומוסיפים את השעועית.
- מכסים את הכל במים רותחים ומטבלים באבקת עוף, כמון, חוויאג’ למרק וקארי.
- נותנים לסיר לרתוח, מסירים את הקצף שהצטבר למעלה ומוסיפים את רסק העגבניות.
- מוסיפים את מח העצם, סוגרים את הסיר במכסה ונותנים לו להתבשל במשך 3 שעות.
- טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- מכינים את האורז: מטגנים את האטריות, ואז מוסיפים אליהן אורז, מים ומלח.
- מבשלים במשך 23 דקות על אש קטנה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (4)
האם להשתמש ב500 גרם שעועית לבנה יבשה ?
היי, כן 🙂
מה זה בשר אונטריב?גרה בחול ולא יודעת מה לבקש פה…
היי 🙂 באנגלית קוראים לו Chuck Steak.