לביבות בטטה בדיוק כמו של אורנה ואלה

החג הכי טעים בשנה מגיע, ואיך אפשר בלי המתכון הקלאסי של לביבות בטטה של אורנה ואלה? לביבות טעימות וקלות להכנה, שהכי כיף לנשנש עם רוטב שמנת מיונז בצד!
החג הכי טעים בשנה מגיע, ואיך אפשר בלי המתכון הקלאסי של לביבות בטטה של אורנה ואלה? לביבות טעימות וקלות להכנה, שהכי כיף לנשנש עם רוטב שמנת מיונז בצד!
  • דניאל עמית
  • 64K צפיות
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-40 דק׳
  • קלוריות
    45
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 44.5 קק״ל 890.6 קק״ל
    פחמימות 0.4 גרם 7.9 גרם
    שומן 4.6 גרם 91.4 גרם
    נתרן 90.4 מ״ג 1807.0 מ״ג
    חלבון 0.3 גרם 6.6 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.1 גרם
    שומן רווי 2.3 גרם 46.8 גרם
    כולסטרול 10.1 מ״ג 201.3 מ״ג
    סידן 9.8 מ״ג 195.9 מ״ג
    ברזל 0.0 מ״ג 0.2 מ״ג
    אשלגן 225.1 מ״ג 4501.9 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 4.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-40 דק׳
  • קלוריות
    45
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 44.5 קק״ל 890.6 קק״ל
    פחמימות 0.4 גרם 7.9 גרם
    שומן 4.6 גרם 91.4 גרם
    נתרן 90.4 מ״ג 1807.0 מ״ג
    חלבון 0.3 גרם 6.6 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.1 גרם
    שומן רווי 2.3 גרם 46.8 גרם
    כולסטרול 10.1 מ״ג 201.3 מ״ג
    סידן 9.8 מ״ג 195.9 מ״ג
    ברזל 0.0 מ״ג 0.2 מ״ג
    אשלגן 225.1 מ״ג 4501.9 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 4.8 מ״ג
    סגור

מצרכים

מצרכים


plus minus

לביבות

רוטב


אופן הכנה

1.מכינים את הלביבות: קולפים את הבטטות, חותכים גס ומבשלים במים רותחים עד ריכוך.

2.מועכים את הבטטות בקערה, ומוסיפים את הקמח, הסויה, המלח והפלפל.

3.מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. אם היא נוזלית מדי, מוסיפים עוד קצת קמח.

4.מחממים את החמאה במחבת על הכיריים על אש נמוכה. מגבירים את האש, יוצקים לביבות במחבת ומטגנים.

5.מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את השמנת החמוצה, המיונז והעירית ומגישים עם הלביבות.

לביבות בטטה של אורנה ואלה
לביבות בטטה מטריפות לחנוכה! צילום: דניאל עמית
    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (2)

    Avatar

      Avatar
      אנה

      בסרטון אמרת שמוסיפים קמח תופח. ופה כתוב קמח רגיל. מה עדיף?

        Avatar
        מערכת Foody

        היי אנה, לא מצורף למתכון סרטון הכנה. ובכל מקרה, זה לא קריטי אם תשתמשי בקמח רגיל או תופח, יצא מעולה בכל מקרה 🙂

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תוכן קולינרי ישראלי איכותי
    powered by foody