רקע בוש

של הבריאות: פיתות מקמח מלא או כוסמין

מתכון נפלא של דניאל עמית לפיתות מקמח מלא או מקמח כוסמין. כי מי אמר שאי אפשר לעשות פיתות גם בריאות וגם ביתיות כל כך בקלות - גם אנחנו היינו מופתעים
מתכון נפלא של דניאל עמית לפיתות מקמח מלא או מקמח כוסמין. כי מי אמר שאי אפשר לעשות פיתות גם בריאות וגם ביתיות כל כך בקלות - גם אנחנו היינו מופתעים
  • דניאל עמית
  • 12K צפיות
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    194
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 193.9 קק״ל 1938.7 קק״ל
    פחמימות 36.0 גרם 359.8 גרם
    שומן 3.3 גרם 32.7 גרם
    נתרן 627.8 מ״ג 6277.8 מ״ג
    חלבון 7.5 גרם 74.7 גרם
    סיבים תזונתיים 5.7 גרם 56.7 גרם
    שומן רווי 0.5 גרם 4.9 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 14.2 מ״ג 142.5 מ״ג
    ברזל 2.2 מ״ג 22.1 מ״ג
    אשלגן 194.0 מ״ג 1940.3 מ״ג
    אבץ 1.6 מ״ג 16.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    194
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 193.9 קק״ל 1938.7 קק״ל
    פחמימות 36.0 גרם 359.8 גרם
    שומן 3.3 גרם 32.7 גרם
    נתרן 627.8 מ״ג 6277.8 מ״ג
    חלבון 7.5 גרם 74.7 גרם
    סיבים תזונתיים 5.7 גרם 56.7 גרם
    שומן רווי 0.5 גרם 4.9 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 14.2 מ״ג 142.5 מ״ג
    ברזל 2.2 מ״ג 22.1 מ״ג
    אשלגן 194.0 מ״ג 1940.3 מ״ג
    אבץ 1.6 מ״ג 16.4 מ״ג
    סגור

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה שוקלים קמח ומים, מוסיפים שמרים וסוכר ומערבלים.
  2. מוסיפים מלח ושמן וממשיכים ללוש עוד 7 דקות. במידת הצורך מוסיפים עוד מים (מקסימום 3-4 כפות). לשים עד לקבלת בצק חלק, רך ונוח ללישה.
  3. משמנים את כדור הבצק, עוטפים בשקית ומתפיחים בתנור לכחצי שעה- בפונקציית התפחה בתנור.
  4. מחלקים את הבצק ל-10 כדורים שווים, מכסים אותם ומניחים להם לתפוח 10-15 דקות.
  5. על משטח עבודה מקומח מרדדים כדור בצק לעיגול בעובי של 1/2 ס״מ. אם הבצק מתנגד לפתיחה הוא זקוק לעוד מנוחה. מרדדים עוד שני כדורים ומכסים.
  6. מחממים תנור לחום של 200 מעלות כשתבנית תנור בתוכו.
  7. כשהתנור חם, מניחים בתבנית החמה את שלושת דסקיות הבצק המרודד, מניחים להם לקבל מכת חום, כך שהבצק מתחיל להתרומם כתוצאה מכיס של אוויר כלוא, שמנפח את הבצק והופך אותו לפיתה. אחרי 15-20 דקות הפיתות שחומות ותפוחות. מוציאים את הפיתות ושומרים בשקית או עטופות במגבת וממשיכים לפיתות הבאות.
    כשהתנור חם, מניחים בתבנית החמה את דסקיות הבצק המרודד. צילום: אפיק גבאי
    כשהתנור חם, מניחים בתבנית החמה את דסקיות הבצק המרודד. צילום: אפיק גבאי

    פיתות מקמח מלא. צילום: אפיק גבאי
    פיתות מקמח מלא. צילום: אפיק גבאי

    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (2)

    Avatar

      Avatar
      רונית דור

      מדוע אי אפשר לשמור במועדפים כמו שאר מתכוני פודי???

        Avatar
        מערכת Foody

        נכון, אך אפשר לשתף למייל ולשמור בתיקייה.

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תוכן קולינרי ישראלי איכותי
    powered by foody