קרפצ’יו חציל
מנה מרשימה ויפה שמכינים בחמש דקות של חציל בלאדי שרוף על האש עם טחינה גולמית, סילאן למתיקות ושקדים ופיסטוקים קלויים שמוסיפים עוד מרקם למנה
מנה מרשימה ויפה שמכינים בחמש דקות של חציל בלאדי שרוף על האש עם טחינה גולמית, סילאן למתיקות ושקדים ופיסטוקים קלויים שמוסיפים עוד מרקם למנה
- דניאל עמית
- 89K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 351.5 קק״ל 703.0 קק״לפחמימות 40.3 גרם 80.5 גרםשומן 20.0 גרם 40.0 גרםנתרן 395.6 מ״ג 791.2 מ״גחלבון 6.8 גרם 13.5 גרםסיבים תזונתיים 10.5 גרם 21.0 גרםשומן רווי 3.0 גרם 6.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 88.5 מ״ג 177.1 מ״גברזל 3.3 מ״ג 6.5 מ״גאשלגן 859.8 מ״ג 1719.6 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 3.3 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 5 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות352
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 351.5 קק״ל 703.0 קק״לפחמימות 40.3 גרם 80.5 גרםשומן 20.0 גרם 40.0 גרםנתרן 395.6 מ״ג 791.2 מ״גחלבון 6.8 גרם 13.5 גרםסיבים תזונתיים 10.5 גרם 21.0 גרםשומן רווי 3.0 גרם 6.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 88.5 מ״ג 177.1 מ״גברזל 3.3 מ״ג 6.5 מ״גאשלגן 859.8 מ״ג 1719.6 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 3.3 מ״גסגור
מרכיבים 7 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 352 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 חציל גדולבלאדי
-
4 כפות טחינה גולמית
-
3 כפות סילאן
-
1 קורט מלח גס
-
2 כפות שקדים פרוסיםקלויים במחבת
-
3 כפות פיסטוקים טבעייםקלויים במחבת
-
1 גבעול כוסברהלא חובה
אופן הכנה
- קולים את החציל (עם הקליפה) על אש גלויה עד שנשרף היטב מכל הצדדים.
- מסירים בזהירות את החציל מהאש ומניחים על קרש חיתוך. מסירים את כל הקליפה בזהירות בעזרת סכין.
- מעבירים את החציל המקולף לצלחת הגשה, מסירים את הראש (החלק העליון).
- בעזרת שני מזלגות “מפרקים” את בשר החציל על פני הצלחת ומשטחים את החציל בעזרת מרית.
- לאחר שהחציל הפך לקרפצ’יו, מזלפים מעליו טחינה, סילאן, מלח גס, שקדים קלויים, פיסטוקים קלויים ומעט עלי כוסברה ומגישים.
אופן הכנה
- קולים את החציל (עם הקליפה) על אש גלויה עד שנשרף היטב מכל הצדדים.
- מסירים בזהירות את החציל מהאש ומניחים על קרש חיתוך. מסירים את כל הקליפה בזהירות בעזרת סכין.
- מעבירים את החציל המקולף לצלחת הגשה, מסירים את הראש (החלק העליון).
- בעזרת שני מזלגות “מפרקים” את בשר החציל על פני הצלחת ומשטחים את החציל בעזרת מרית.
- לאחר שהחציל הפך לקרפצ’יו, מזלפים מעליו טחינה, סילאן, מלח גס, שקדים קלויים, פיסטוקים קלויים ומעט עלי כוסברה ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קטגוריות
- ארוחה בריאה
- ארוחה בשרית
- ארוחה דיאטטית
- ארוחה זוגית
- ארוחה זולה
- ארוחה חגיגית
- ארוחה חלבית
- ארוחה מהירה
- ארוחה קלילה
- ארוחות
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת גורמה
- ארוחת לילה
- ארוחת עשר
- בוש
- בראנץ'
- חם, לוהט, רותח
- כמעט בלי לשטוף כלים
- מאנצ' כאן ועכשיו
- מנות ראשונות
- מקסימום רושם
- מתכונים ב-10 דקות
- מתכונים עד 5 מצרכים
- מתכונים קלים
- סלטים
- סלטים חמים
- פרווה ומשובח
- צמחוני
תגובות (4)
שלום, אפשר להכין עם חצילים קלויים על האש (מוכנים בצנצנת זכוכית)?
בעיקרון אפשר, אבל אין תחליף לטעם של חציל טרי
מה עושים למי שיש כיריים חשמליות
צולים את החציל בתנור: בעזרת מזלג מנקבים מעט חורים בחציל, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים מכל הכיוונים (הופכים כל פעם לצד אחר), עד שהחציל שחום מכל צדדיו.