קרפצ’יו חציל

מנה מרשימה ויפה שמכינים בחמש דקות של חציל בלאדי שרוף על האש עם טחינה גולמית, סילאן למתיקות ושקדים ופיסטוקים קלויים שמוסיפים עוד מרקם למנה
מנה מרשימה ויפה שמכינים בחמש דקות של חציל בלאדי שרוף על האש עם טחינה גולמית, סילאן למתיקות ושקדים ופיסטוקים קלויים שמוסיפים עוד מרקם למנה
  • דניאל עמית
  • 9K צפיות
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    352
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 351.5 קק״ל 703.0 קק״ל
    פחמימות 40.3 גרם 80.5 גרם
    שומן 20.0 גרם 40.0 גרם
    נתרן 395.6 מ״ג 791.2 מ״ג
    חלבון 6.8 גרם 13.5 גרם
    סיבים תזונתיים 10.5 גרם 21.0 גרם
    שומן רווי 3.0 גרם 6.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 88.5 מ״ג 177.1 מ״ג
    ברזל 3.3 מ״ג 6.5 מ״ג
    אשלגן 859.8 מ״ג 1719.6 מ״ג
    אבץ 1.7 מ״ג 3.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    352
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 351.5 קק״ל 703.0 קק״ל
    פחמימות 40.3 גרם 80.5 גרם
    שומן 20.0 גרם 40.0 גרם
    נתרן 395.6 מ״ג 791.2 מ״ג
    חלבון 6.8 גרם 13.5 גרם
    סיבים תזונתיים 10.5 גרם 21.0 גרם
    שומן רווי 3.0 גרם 6.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 88.5 מ״ג 177.1 מ״ג
    ברזל 3.3 מ״ג 6.5 מ״ג
    אשלגן 859.8 מ״ג 1719.6 מ״ג
    אבץ 1.7 מ״ג 3.3 מ״ג
    סגור

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. קולים את החציל (עם הקליפה) על אש גלויה עד שנשרף היטב מכל הצדדים.
  2. מסירים בזהירות את החציל מהאש ומניחים על קרש חיתוך. מסירים את כל הקליפה בזהירות בעזרת סכין.
  3. מעבירים את החציל המקולף לצלחת הגשה, מסירים את הראש (החלק העליון).
  4. בעזרת שני מזלגות “מפרקים” את בשר החציל על פני הצלחת ומשטחים את החציל בעזרת מרית.

    קרפציו-חציל. צילום: ספיר קוסה
    משטחים את החציל. צילום: ספיר קוסה

  5. לאחר שהחציל הפך לקרפצ’יו, מזלפים מעליו טחינה, סילאן, מלח גס, שקדים קלויים, פיסטוקים קלויים ומעט עלי כוסברה ומגישים.

    קרפציו-חציל. צילום: ספיר קוסה
    קרפציו-חציל. צילום: ספיר קוסה

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    מירי

    מה עושים למי שיש כיריים חשמליות

      Avatar
      Foody team

      צולים את החציל בתנור: בעזרת מזלג מנקבים מעט חורים בחציל, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים מכל הכיוונים (הופכים כל פעם לצד אחר), עד שהחציל שחום מכל צדדיו.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody