קציצות עוף עם ארטישוק ירושלמי ואפונת שלג

קציצות עוף עסיסיות שמטגנים ואחר כך מכניסים לרוטב משגע עם אפונת שלג וארטישוק ירושלמי. דניאל עמית הכינה לעצמה מהקציצות והן יצאו לה בטעם של דודה. בקטע טוב
קציצות עוף עסיסיות שמטגנים ואחר כך מכניסים לרוטב משגע עם אפונת שלג וארטישוק ירושלמי. דניאל עמית הכינה לעצמה מהקציצות והן יצאו לה בטעם של דודה. בקטע טוב
  • דניאל עמית
  • 634 צפיות
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעה ו-5 דק׳
  • קלוריות
    214
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 213.5 קק״ל 2134.8 קק״ל
    פחמימות 18.9 גרם 189.5 גרם
    שומן 9.3 גרם 92.6 גרם
    נתרן 1151.1 מ״ג 11511.4 מ״ג
    חלבון 15.8 גרם 157.5 גרם
    סיבים תזונתיים 2.0 גרם 19.7 גרם
    שומן רווי 2.3 גרם 22.5 גרם
    כולסטרול 123.6 מ״ג 1236.2 מ״ג
    סידן 52.8 מ״ג 528.4 מ״ג
    ברזל 3.6 מ״ג 35.6 מ״ג
    אשלגן 351.0 מ״ג 3509.9 מ״ג
    אבץ 1.1 מ״ג 10.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעה ו-5 דק׳
  • קלוריות
    214
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 213.5 קק״ל 2134.8 קק״ל
    פחמימות 18.9 גרם 189.5 גרם
    שומן 9.3 גרם 92.6 גרם
    נתרן 1151.1 מ״ג 11511.4 מ״ג
    חלבון 15.8 גרם 157.5 גרם
    סיבים תזונתיים 2.0 גרם 19.7 גרם
    שומן רווי 2.3 גרם 22.5 גרם
    כולסטרול 123.6 מ״ג 1236.2 מ״ג
    סידן 52.8 מ״ג 528.4 מ״ג
    ברזל 3.6 מ״ג 35.6 מ״ג
    אשלגן 351.0 מ״ג 3509.9 מ״ג
    אבץ 1.1 מ״ג 10.8 מ״ג
    סגור

מצרכים

מצרכים


plus minus

לקציצות

לטיגון

לרוטב


אופן הכנה

  1. מכינים את הקציצות: בקערה גדולה מערבבים היטב לתערובת אחידה את הפרגית עם הפטרוזיליה, הביצה, השום, הבצלים, השמן, פירורי הלחם, אבקת האפייה, המלח, הכורכום והפלפל הלבן.
  2. יוצרים קציצות בגודל שרוצים מהתערובת.
  3. מטגנים את הקציצות: בצלחת עמוקה טורפים את הביצים ובצלחת עמוקה נוספת שמים את הקמח.
  4. מצפים כל קציצה במעט קמח ומעבירים לציפוי בביצה הטרופה (נערו מעט משאריות הקמח לפני שאתם מכניסים לצלחת עם הביצה).
  5. מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד שהן משחימות יפה.
  6. מעבירים לצלחת עם נייר סופג לספיגת שאריות השמן.
  7. מכינים את הרוטב: מחממים את השמן במחבת נקייה ומוסיפים את אפונת השלג. מבשלים כמה שניות.
  8. מוסיפים את הארטישוק הירושלמי ומערבבים קצת.
  9. מוזגים את הרוטב הלימוני ומכניסים את הקציצות לבישול ברוטב. מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים מכוסה חצי שעה (היפכו את הקציצות מדי פעם ודאגו שתהיינה מכוסות ברוטב).
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody