רקע בוש

קיש בטטה, ברוקולי וגבינות

קיש מטריף עם בטטה וברוקולי שאי אפשר לעמוד בפיתוי שלו. הבטטות והברוקולי הנימוחים עם הגבינה המעודנת הופכים כל ביס לפשוט מושלם
קיש מטריף עם בטטה וברוקולי שאי אפשר לעמוד בפיתוי שלו. הבטטות והברוקולי הנימוחים עם הגבינה המעודנת הופכים כל ביס לפשוט מושלם
  • דניאל עמית
  • 14K צפיות
  • מרכיבים
    21
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 3 שעות ו-15 דק׳
  • קלוריות
    4863
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4862.7 קק״ל 4862.7 קק״ל
    פחמימות 513.2 גרם 513.2 גרם
    שומן 338.4 גרם 338.4 גרם
    נתרן 4198.8 מ״ג 4198.8 מ״ג
    חלבון 97.6 גרם 97.6 גרם
    סיבים תזונתיים 15.4 גרם 15.4 גרם
    שומן רווי 172.9 גרם 172.9 גרם
    כולסטרול 2267.5 מ״ג 2267.5 מ״ג
    סידן 802.2 מ״ג 802.2 מ״ג
    ברזל 11.2 מ״ג 11.2 מ״ג
    אשלגן 2001.2 מ״ג 2001.2 מ״ג
    אבץ 8.3 מ״ג 8.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    21
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 3 שעות ו-15 דק׳
  • קלוריות
    4863
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4862.7 קק״ל 4862.7 קק״ל
    פחמימות 513.2 גרם 513.2 גרם
    שומן 338.4 גרם 338.4 גרם
    נתרן 4198.8 מ״ג 4198.8 מ״ג
    חלבון 97.6 גרם 97.6 גרם
    סיבים תזונתיים 15.4 גרם 15.4 גרם
    שומן רווי 172.9 גרם 172.9 גרם
    כולסטרול 2267.5 מ״ג 2267.5 מ״ג
    סידן 802.2 מ״ג 802.2 מ״ג
    ברזל 11.2 מ״ג 11.2 מ״ג
    אשלגן 2001.2 מ״ג 2001.2 מ״ג
    אבץ 8.3 מ״ג 8.3 מ״ג
    סגור

מצרכים

מצרכים


תבנית טארט 26 ס"מ

בצק

בלילה

בטטות וברוקולי


אופן הכנה

קיש בטטה ברוקולי וגבינות מרכיבים
כל המרכיבים מוכנים.
  1. מכינים את הבצק: מערבבים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר אופטימום עד שמתקבל בצק אחיד וחלק.
  2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לקירור של שעתיים. ניתן להכין את הבצק גם במעבד מזון. לאחר כל הוספה של מרכיבים מעבדים בכמה פולסים, רק עד שהם נטמעים בבצק.
  3. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  4. מכינים את הבטטות והברוקולי: מסדרים את הבטטות והברוקולי על נייר האפייה.
  5. מערבבים בקערית את שמן הזית, השום, הסוכר, הסילאן, הטימין, המלח והפלפל ויוצקים על הירקות.
  6. מורחים מעט בעזרת הידיים כך שהבטטה והברוקולי יהיו מכוסים ברוטב.
  7. מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים בערך 15 דקות עד שהבטטות רכות, אבל לא מדי.
  8. מערבבים את חומרי הבלילה עד שמתקבלת טקסטורה יחסית חלקה.
  9. מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
  10. מרדדים על משטח מקומח את הבצק לעיגול בעובי 4 מ”מ. מניחים את הבצק בתבנית, כך שהבצק יכסה גם את הדפנות.
  11. מצמידים בעזרת האצבעות לתחתית ולדפנות, וחותכים את שאריות הבצק המיותרות.
  12. מסדרים את הבטטה ואת הברוקולי על הבצק של הקיש ויוצקים את הבלילה.

    יוצקים את הבלילה על הבטטה והברוקולי.
    יוצקים את הבלילה על הבטטה והברוקולי.

  13. אופים בערך חצי שעה עד שקיש הבטטה והברוקולי שכם מקבל גוון חום זהוב ויפה. אם הקיש אפוי בחלקו העליון אך בפנים הוא עדיין רוטט ולא מוכן, מנמיכים את חום התנור ל-140 מעלות ואופים כ- 10 דקות נוספות, עד להשלמת האפייה.
    הקיש נכנס לאפייה בתנור.
    מכניסים את הקיש לאפייה בתנור.

    קיש בטטה, ברוקולי וגבינות על מגש
    בתיאבון! צילום: שי אפגין

    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תוכן קולינרי ישראלי איכותי
    powered by foody