רקע בוש
בוש

מרק תפוחי אדמה הכי מושלם לחורף!

אין דבר יותר מנחם בחורף ממרק, ובטח כשהוא כל כך עשיר בטעמים. מרק קרמי וכיפי לימים קרירים, מושלם עם קרוטונים ועירית קצוצה מעל.
אין דבר יותר מנחם בחורף ממרק, ובטח כשהוא כל כך עשיר בטעמים. מרק קרמי וכיפי לימים קרירים, מושלם עם קרוטונים ועירית קצוצה מעל.
  • דניאל עמית
  • 1K צפיות
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    113
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 112.9 קק״ל 451.7 קק״ל
    פחמימות 9.5 גרם 37.9 גרם
    שומן 7.8 גרם 31.2 גרם
    נתרן 531.3 מ״ג 2125.4 מ״ג
    חלבון 1.6 גרם 6.3 גרם
    סיבים תזונתיים 1.6 גרם 6.4 גרם
    שומן רווי 1.1 גרם 4.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 48.3 מ״ג 193.4 מ״ג
    ברזל 1.1 מ״ג 4.2 מ״ג
    אשלגן 194.3 מ״ג 777.0 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 0.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    113
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 112.9 קק״ל 451.7 קק״ל
    פחמימות 9.5 גרם 37.9 גרם
    שומן 7.8 גרם 31.2 גרם
    נתרן 531.3 מ״ג 2125.4 מ״ג
    חלבון 1.6 גרם 6.3 גרם
    סיבים תזונתיים 1.6 גרם 6.4 גרם
    שומן רווי 1.1 גרם 4.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 48.3 מ״ג 193.4 מ״ג
    ברזל 1.1 מ״ג 4.2 מ״ג
    אשלגן 194.3 מ״ג 777.0 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 0.8 מ״ג
    סגור

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים שמן זית בסיר מרק גדול, מוסיפים את הבצל, המלח והפלפל השחור ומטגנים כ-5 דק’ עד לריכוך והזהבה.
  2. מוסיפים את השום הכתוש, מערבבים ומטגנים עוד כדקה. מערבבים פנימה את חומץ היין הלבן ומבשלים תוך כדי ערבוב למשך 30 שניות.
  3. מוסיפים את המים, שורש הפטרוזיליה/הסלרי, תפוחי האדמה והשעועית הלבנה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-25-30 דק’.
  4. מוסיפים למרק עוד כף של שמן זית, את חרדל הדיז’ון, מיץ הלימון והפפריקה.
  5. טוחנים בעזרת בלנדר מוט ידני עד לקבלת תערובת חלקה (או לפי המרקם הרצוי).
  6. טועמים, במידת הצורך מתקנים את התיבול ומגישים. מומלץ להגיש עם קרוטונים ועירית קצוצה. בתיאבון!

    מרק תפוחי אדמה. צילום: אלי סטרול
    מרק תפוחי אדמה. צילום: אלי סטרול

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

תגובה (1)

Avatar

    Avatar
    אמירה אטינגר

    המרק הכי טעים בעולם

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody