רקע בוש
בוש

מוסקה

עגבניות, חצילים, בשר ורוטב בשמל מעל הכל... יש שילוב יותר מושלם מזה? מוסקה פצצתית בתנור עם רוטב בשמל ממכר שתיזלל בחצי דקה
עגבניות, חצילים, בשר ורוטב בשמל מעל הכל... יש שילוב יותר מושלם מזה? מוסקה פצצתית בתנור עם רוטב בשמל ממכר שתיזלל בחצי דקה
  • דניאל עמית
  • 3K צפיות
  • מרכיבים
    23
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעתיים ו-5 דק׳
  • קלוריות
    1309
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1309.0 קק״ל 5236.1 קק״ל
    פחמימות 53.9 גרם 215.4 גרם
    שומן 94.8 גרם 379.3 גרם
    נתרן 1197.6 מ״ג 4790.4 מ״ג
    חלבון 61.3 גרם 245.2 גרם
    סיבים תזונתיים 15.3 גרם 61.1 גרם
    שומן רווי 16.4 גרם 65.5 גרם
    כולסטרול 360.5 מ״ג 1442.1 מ״ג
    סידן 142.7 מ״ג 570.9 מ״ג
    ברזל 8.7 מ״ג 34.8 מ״ג
    אשלגן 2126.3 מ״ג 8505.0 מ״ג
    אבץ 13.6 מ״ג 54.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    23
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעתיים ו-5 דק׳
  • קלוריות
    1309
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1309.0 קק״ל 5236.1 קק״ל
    פחמימות 53.9 גרם 215.4 גרם
    שומן 94.8 גרם 379.3 גרם
    נתרן 1197.6 מ״ג 4790.4 מ״ג
    חלבון 61.3 גרם 245.2 גרם
    סיבים תזונתיים 15.3 גרם 61.1 גרם
    שומן רווי 16.4 גרם 65.5 גרם
    כולסטרול 360.5 מ״ג 1442.1 מ״ג
    סידן 142.7 מ״ג 570.9 מ״ג
    ברזל 8.7 מ״ג 34.8 מ״ג
    אשלגן 2126.3 מ״ג 8505.0 מ״ג
    אבץ 13.6 מ״ג 54.6 מ״ג
    סגור

מצרכים

מצרכים


plus minus

בשר

רוטב בשמל


אופן הכנה

כל המרכיבים פרוסים על השולחן.
כל המרכיבים מוכנים.
  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. פורסים את החצילים לפרוסות עגולות של 1 ס”מ וממליחים.
  3. משהים בערך 15 דקות (הכי טוב בשמש) ואז שוטפים ומנגבים היטב.
  4. מטגנים את פרוסות תפוחי האדמה ואת פרוסות החצילים על כיריים ומניחים על נייר סופג.

    חצילים מושחמים במחבת.
    מטגנים את החצילים.

  5. מכינים את הבשר: קוצצים את הבצלים ומטגנים ביחד עם הבשר בשמן זית עד שכל הבשר מפורר ועשוי.

    בשר מפורר במחבת.
    מטגנים את הבשר.

  6. מוסיפים לבשר את השום, רסק העגבניות, רוטב העגבניות והתבלינים ומערבבים היטב.
  7. מעבירים את הסיר לאש קטנה, מוסיפים מים ומכסים את הסיר. מבשלים בערך 25 דקות.
  8. מכינים את רוטב הבשמל: ממיסים בסיר את המרגרינה. כאשר המרגרינה נמסה מוסיפים את הקמח ובוחשים היטב כל הזמן. לאחר כ-2 דקות מוסיפים את המים ובוחשים כל הזמן.

    רוטב בשמל בסיר.
    בוחשים היטב.

  9. מביאים את רוטב הבשמל לרתיחה עדינה וממשיכים לבשל ולערבב עד שהתערובת מתעבה. מסירים מהאש.
  10. טורפים את הביצים היטב, מוסיפים לביצים 2 כפות מהרוטב החם ומערבבים היטב להשוואת טמפרטורות.
  11. מוסיפים את תערובת הביצים לרוטב הבשמל ומערבבים יחד עם המלח.
  12. מסדרים את המוסקה: בתבנית מלבנית עורכים את תפוחי האדמה.

    תפוחי אדמה מטוגנים בתבנית.
    מסדרים את תפוחי האדמה.

  13. מעליהם מסדרים 1/3 מכמות החצילים. משטחים מעל את חצי מכמות רוטב הבשר ומעליהם מסדרים עוד 1/3 מכמות החצילים.
  14. מעל שוב משטחים את החצי הנותר של רוטב הבשר ומעל את החצילים הנותרים.
    שכבת חצילים על שכבת תפוחי אדמה בתבנית.
    מסדרים בשכבות.

    פיזור בשר על חצילים ותפוחי אדמה.
    מסדרים בשכבות.

  15. יוצקים את רוטב הבשמל מעל לשכבה האחרונה של החצילים, מסדרים עליו את פרוסות העגבניות. מקשטים בעלי תימין טריים.
    יציקת רוטב בשמל על המוסקה
    יוצקים רוטב בשמל.
    מוסקה עם שכבת עגבניות
    מקשטים בעגבניות.

    עלי תימין טריים על עגבניות.
    מקשטים בתימין.

  16. אופים בתנור בערך 40 דקות עד שהמאפה מקבל גוון זהוב עמוק. מחכים כעשר דקות לפני שפורסים.
    תבנית מוסקה נכנסת לתנור.
    מכניסים לתנור.

    תבנית מוסקה אפויה.
    בתיאבון! צילום: שי אפגין

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody