רקע בוש
בוש

לחמעג’ון

לחם ובשר הם השילוב המושלם, ובערבית קוראים לו לחמעג'ון. מאפה פתוח וריחני שעליו תערובת בשר משגעת. מתכון שתרצו להכין שוב ושוב
לחם ובשר הם השילוב המושלם, ובערבית קוראים לו לחמעג'ון. מאפה פתוח וריחני שעליו תערובת בשר משגעת. מתכון שתרצו להכין שוב ושוב
  • דניאל עמית
  • 436 צפיות
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-40 דק׳
  • קלוריות
    207
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 206.5 קק״ל 1651.7 קק״ל
    פחמימות 6.7 גרם 53.3 גרם
    שומן 17.0 גרם 136.4 גרם
    נתרן 1194.3 מ״ג 9554.7 מ״ג
    חלבון 9.6 גרם 76.7 גרם
    סיבים תזונתיים 1.6 גרם 12.4 גרם
    שומן רווי 2.9 גרם 23.2 גרם
    כולסטרול 28.4 מ״ג 227.5 מ״ג
    סידן 21.2 מ״ג 169.9 מ״ג
    ברזל 1.5 מ״ג 12.4 מ״ג
    אשלגן 222.2 מ״ג 1777.6 מ״ג
    אבץ 2.5 מ״ג 19.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-40 דק׳
  • קלוריות
    207
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 206.5 קק״ל 1651.7 קק״ל
    פחמימות 6.7 גרם 53.3 גרם
    שומן 17.0 גרם 136.4 גרם
    נתרן 1194.3 מ״ג 9554.7 מ״ג
    חלבון 9.6 גרם 76.7 גרם
    סיבים תזונתיים 1.6 גרם 12.4 גרם
    שומן רווי 2.9 גרם 23.2 גרם
    כולסטרול 28.4 מ״ג 227.5 מ״ג
    סידן 21.2 מ״ג 169.9 מ״ג
    ברזל 1.5 מ״ג 12.4 מ״ג
    אשלגן 222.2 מ״ג 1777.6 מ״ג
    אבץ 2.5 מ״ג 19.6 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מלית

הגשה וקישוט


אופן הכנה

  1. מכניסים את כל חומרי הבצק אל קערת המיקסר ומערבלים חמש דקות, עד שהבצק גמיש ואחיד.
  2. מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים כשעה עד שהבצק תופח, אבל לא בהכרח מכפיל את נפחו.
  3. מכינים את המלית: מטגנים במחבת כבדה עם שמן את הבצל הקצוץ עד להזהבה.
  4. מעבירים לקערה ומוסיפים אליה את הבשר, העגבנייה המרוסקת, הפלפל החריף והתבלינים.
  5. מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
  6. מחלקים את הבצק ל-8 חלקים ומגלגלים לכדורים. מכסים במגבת או בניילון נצמד ומתפיחים שוב 10 דקות.
  7. מרדדים כל כדור על משטח מקומח ומעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה (תצטרכו יותר מאחת).
  8. מעל כל עיגול בצק מניחים כף גדושה מהמלית, משטחים אותה ומפזרים מעל צנוברים.
  9. אופים במשך 20 דקות, עד שהבצק משחים מעט בשוליים.
  10. מזלפים קצת שמן זית מעל, מפזרים קצת פטרוזיליה קצוצה ומגישים עם טחינה וסלט עגבניות.

    לחמעג'ון עם קעריות תוספות
    בתיאבון!

מתכונים נוספים שכדאי להכיר
לחמעג’ון

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody