לא רק בשבת: מתכון לחמין המנצח שלי שיגרום לכם להתאהב!
חמין שהוא הכי מושלם! אם אמא שלי הכריעה, זה אומר שזה נכון. ארוחה מהממת בסיר אחד, עם גריסים, ג'חנון והפתעות. נסו ולא תתחרטו
חמין שהוא הכי מושלם! אם אמא שלי הכריעה, זה אומר שזה נכון. ארוחה מהממת בסיר אחד, עם גריסים, ג'חנון והפתעות. נסו ולא תתחרטו
- דניאל עמית
- 79K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 755.8 קק״ל 9069.7 קק״לפחמימות 89.3 גרם 1071.0 גרםשומן 29.7 גרם 356.8 גרםנתרן 1219.1 מ״ג 14628.9 מ״גחלבון 29.6 גרם 354.8 גרםסיבים תזונתיים 5.7 גרם 68.2 גרםשומן רווי 7.7 גרם 92.8 גרםכולסטרול 203.7 מ״ג 2444.4 מ״גסידן 73.5 מ״ג 881.9 מ״גברזל 2.9 מ״ג 34.5 מ״גאשלגן 468.2 מ״ג 5618.4 מ״גאבץ 2.7 מ״ג 32.4 מ״גסגור
-
מרכיבים29
-
הכנה שעהכולל 13 שעות ו-20 דק׳
-
קלוריות756
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 755.8 קק״ל 9069.7 קק״לפחמימות 89.3 גרם 1071.0 גרםשומן 29.7 גרם 356.8 גרםנתרן 1219.1 מ״ג 14628.9 מ״גחלבון 29.6 גרם 354.8 גרםסיבים תזונתיים 5.7 גרם 68.2 גרםשומן רווי 7.7 גרם 92.8 גרםכולסטרול 203.7 מ״ג 2444.4 מ״גסידן 73.5 מ״ג 881.9 מ״גברזל 2.9 מ״ג 34.5 מ״גאשלגן 468.2 מ״ג 5618.4 מ״גאבץ 2.7 מ״ג 32.4 מ״גסגור
מרכיבים 29 | זמן הכנה שעה | זמן כולל 13 שעות ו-20 דק׳ | קלוריות 756 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
חמין
-
600 גרם בשר שפונדרהאו בשר ראש
-
1/2 כוס שמן קנולה
-
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
-
1 כוס שעועית לבנה יבשה
-
1 בצל בינוניקלוף
-
7 שיני שום
-
3 תמרי מג'הול בינונייםחצויים
-
2 כפות גדושות פפריקה מתוקה
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 כפית אבקת צ’ילי
-
1 כפית גדושה כורכום
-
1 כף סוכר חום כהה
-
5 תפוחי אדמה בינוניים
חיטה וגריסים
-
1 כוס גריסי פנינה
-
1 כוס חיטה
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1/2 כפית כורכום
-
7 שיני שום
אורז
-
1 כוס אורז לבן
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית אבקת מרק בטעם עוף
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
2 כוסות מים רותחים
ג'חנון
-
1 אריזה ג’חנון קפוא
-
3 כפיות דבש
ביצים
-
6 ביצים L
אופן הכנה
- מכינים את הקטניות: משרים את גרגירי החומוס והשעועית הלבנה למשך לילה שלם.
- מפרקים את הבשר ומפרידים בין העצמות לבשר ובמחבת עם מעט שמן ‘סוגרים’ אותו עד שישנה את צבעו.
- חותכים בצל לקוביות, את התמרים לחצאים, את תפוחי האדמה לרבעים ואת השום בחיתוך גס.
- בסיר המיועד לחמין מטגנים את הבצל עם מעט שמן וכשהוא נהיה שקוף, מוסיפים את גרגירי החומוס, השעועית הלבנה, השום, התמרים, הסוכר החום והתבלינים ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הבשר, העצמות ותפוחי האדמה ומכסים עם מים רותחים עד לקו הקטניות. סוגרים עם מכסה ומבשלים למשך רבע שעה.
- בסיר נפרד, מבשלים את החיטה והגריסים עם השמן והתבלינים.
- מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומבשלים במשך רבע שעה על אש קטנה, עד שכל הנוזלים התאדו.
- מכניסים לשקית קוקי יחד עם שיני השום, מוסיפים עוד 2 כוסות מים רותחים, סוגרים את השקית ומערבבים.
- בשקית נפרדת שמים אורז, מלח, אבקת מרק ו-2 כוסות מים רותחים, מערבבים וסוגרים את השקית.
- בשקית נוספת מכניסים ג’חנון, דבש ונסגור.
- את שלושת השקיות מכניסים לסיר החמין ומשאירים על האש במשך רבע שעה.
- לאחר מכן מחוררים את השקיות בחלק העליון באמצעות מזלג או סכין, ומוסיפים ביצים שטופות היטב.
- עוטפים את הסיר בנייר כסף ומכניסים לתנור ללילה על 120 מעלות.
אופן הכנה
- מכינים את הקטניות: משרים את גרגירי החומוס והשעועית הלבנה למשך לילה שלם.
- מפרקים את הבשר ומפרידים בין העצמות לבשר ובמחבת עם מעט שמן ‘סוגרים’ אותו עד שישנה את צבעו.
- חותכים בצל לקוביות, את התמרים לחצאים, את תפוחי האדמה לרבעים ואת השום בחיתוך גס.
- בסיר המיועד לחמין מטגנים את הבצל עם מעט שמן וכשהוא נהיה שקוף, מוסיפים את גרגירי החומוס, השעועית הלבנה, השום, התמרים, הסוכר החום והתבלינים ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הבשר, העצמות ותפוחי האדמה ומכסים עם מים רותחים עד לקו הקטניות. סוגרים עם מכסה ומבשלים למשך רבע שעה.
- בסיר נפרד, מבשלים את החיטה והגריסים עם השמן והתבלינים.
- מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומבשלים במשך רבע שעה על אש קטנה, עד שכל הנוזלים התאדו.
- מכניסים לשקית קוקי יחד עם שיני השום, מוסיפים עוד 2 כוסות מים רותחים, סוגרים את השקית ומערבבים.
- בשקית נפרדת שמים אורז, מלח, אבקת מרק ו-2 כוסות מים רותחים, מערבבים וסוגרים את השקית.
- בשקית נוספת מכניסים ג’חנון, דבש ונסגור.
- את שלושת השקיות מכניסים לסיר החמין ומשאירים על האש במשך רבע שעה.
- לאחר מכן מחוררים את השקיות בחלק העליון באמצעות מזלג או סכין, ומוסיפים ביצים שטופות היטב.
- עוטפים את הסיר בנייר כסף ומכניסים לתנור ללילה על 120 מעלות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (7)
היי, אשמח לדעת באיזה סיר את משתמשת לחמין / כל דבר שהוא בישול ארוך
היי, מומלץ להשתמש בסיר בישול איטי או סיר גדול מעל 3 ליטר