לא רק בשבת: מתכון לחמין המנצח שלי שיגרום לכם להתאהב!

חמין שהוא הכי מושלם! אם אמא שלי הכריעה, זה אומר שזה נכון. ארוחה מהממת בסיר אחד, עם גריסים, ג'חנון והפתעות. נסו ולא תתחרטו
חמין שהוא הכי מושלם! אם אמא שלי הכריעה, זה אומר שזה נכון. ארוחה מהממת בסיר אחד, עם גריסים, ג'חנון והפתעות. נסו ולא תתחרטו
  • דניאל עמית
  • 140 צפיות
  • מרכיבים
    28
  • הכנה שעה
    כולל 13 שעות ו-20 דק׳
  • קלוריות
    751
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 751.1 קק״ל 9012.8 קק״ל
    פחמימות 88.2 גרם 1058.0 גרם
    שומן 29.8 גרם 357.1 גרם
    נתרן 1219.2 מ״ג 14630.1 מ״ג
    חלבון 29.5 גרם 353.7 גרם
    סיבים תזונתיים 5.6 גרם 67.0 גרם
    שומן רווי 7.7 גרם 92.9 גרם
    כולסטרול 203.7 מ״ג 2444.4 מ״ג
    סידן 74.4 מ״ג 892.6 מ״ג
    ברזל 3.4 מ״ג 40.4 מ״ג
    אשלגן 514.3 מ״ג 6172.0 מ״ג
    אבץ 2.8 מ״ג 33.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    28
  • הכנה שעה
    כולל 13 שעות ו-20 דק׳
  • קלוריות
    751
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 751.1 קק״ל 9012.8 קק״ל
    פחמימות 88.2 גרם 1058.0 גרם
    שומן 29.8 גרם 357.1 גרם
    נתרן 1219.2 מ״ג 14630.1 מ״ג
    חלבון 29.5 גרם 353.7 גרם
    סיבים תזונתיים 5.6 גרם 67.0 גרם
    שומן רווי 7.7 גרם 92.9 גרם
    כולסטרול 203.7 מ״ג 2444.4 מ״ג
    סידן 74.4 מ״ג 892.6 מ״ג
    ברזל 3.4 מ״ג 40.4 מ״ג
    אשלגן 514.3 מ״ג 6172.0 מ״ג
    אבץ 2.8 מ״ג 33.2 מ״ג
    סגור

מצרכים

מצרכים


plus minus

חמין

חיטה וגריסים

ג'חנון

ביצים


אופן הכנה

  1. מכינים את הקטניות: משרים את גרגירי החומוס והשעועית הלבנה למשך לילה שלם.
  2. מפרקים את הבשר ומפרידים בין העצמות לבשר ובמחבת עם מעט שמן ‘סוגרים’ אותו עד שישנה את צבעו.
  3. חותכים בצל לקוביות, את התמרים לחצאים, את תפוחי האדמה לרבעים ואת השום בחיתוך גס.
  4. בסיר המיועד לחמין מטגנים את הבצל עם מעט שמן וכשהוא נהיה שקוף, מוסיפים את גרגירי החומוס, השעועית הלבנה, השום, התמרים, הסוכר החום והתבלינים ומערבבים היטב.
  5. מוסיפים את הבשר, העצמות ותפוחי האדמה ומכסים עם מים רותחים עד לקו הקטניות. סוגרים עם מכסה ומבשלים למשך רבע שעה.
  6. בסיר נפרד, מבשלים את החיטה והגריסים עם השמן והתבלינים.
  7. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומבשלים במשך רבע שעה על אש קטנה, עד שכל הנוזלים התאדו.
  8. מכניסים לשקית קוקי יחד עם שיני השום, מוסיפים עוד 2 כוסות מים רותחים, סוגרים את השקית ומערבבים.
  9. בשקית נפרדת שמים אורז, מלח, אבקת מרק ו-2 כוסות מים רותחים, מערבבים וסוגרים את השקית.
  10. בשקית נוספת מכניסים ג’חנון, דבש ונסגור.
  11. את שלושת השקיות מכניסים לסיר החמין ומשאירים על האש במשך רבע שעה.
  12. לאחר מכן מחוררים את השקיות בחלק העליון באמצעות מזלג או סכין, ומוסיפים ביצים שטופות היטב.
  13. עוטפים את הסיר בנייר כסף ומכניסים לתנור ללילה על 120 מעלות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody