דלעת ספגטי

מנה קלה, בריאה ומפתיעה מדלעת מיוחדת ופטריות שהיא ארוחה שלמה. אז אל תחמירו עם עצמכם, שימו חמאה וגבינה ותראו כמה המנה הזו תפתיע גם אתכם
מנה קלה, בריאה ומפתיעה מדלעת מיוחדת ופטריות שהיא ארוחה שלמה. אז אל תחמירו עם עצמכם, שימו חמאה וגבינה ותראו כמה המנה הזו תפתיע גם אתכם
  • דניאל עמית
  • 6K צפיות
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-50 דק׳
  • קלוריות
    180
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 180.4 קק״ל 360.7 קק״ל
    פחמימות 23.3 גרם 46.6 גרם
    שומן 8.7 גרם 17.4 גרם
    נתרן 392.1 מ״ג 784.1 מ״ג
    חלבון 3.3 גרם 6.6 גרם
    סיבים תזונתיים 4.7 גרם 9.4 גרם
    שומן רווי 5.1 גרם 10.3 גרם
    כולסטרול 21.5 מ״ג 43.0 מ״ג
    סידן 63.3 מ״ג 126.5 מ״ג
    ברזל 1.1 מ״ג 2.1 מ״ג
    אשלגן 824.6 מ״ג 1649.2 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 0.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-50 דק׳
  • קלוריות
    180
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 180.4 קק״ל 360.7 קק״ל
    פחמימות 23.3 גרם 46.6 גרם
    שומן 8.7 גרם 17.4 גרם
    נתרן 392.1 מ״ג 784.1 מ״ג
    חלבון 3.3 גרם 6.6 גרם
    סיבים תזונתיים 4.7 גרם 9.4 גרם
    שומן רווי 5.1 גרם 10.3 גרם
    כולסטרול 21.5 מ״ג 43.0 מ״ג
    סידן 63.3 מ״ג 126.5 מ״ג
    ברזל 1.1 מ״ג 2.1 מ״ג
    אשלגן 824.6 מ״ג 1649.2 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 0.5 מ״ג
    סגור

מצרכים

מצרכים


plus minus

לדלעת

לרוטב


אופן הכנה

  1. מכינים את הדלעת: מחממים תנור לחם של 200 מעלות ומרפסים תבנית בנייר אפייה.
  2. חוצים את הדלעת (אין צורך לקלוף) ומוציאים את הגרעינים והסיבים בעזרת כף.
  3. מניחים על התבנית את שני החצאים (הקליפה כלפי מטה) ואופים שעה ורבע (עד שמתרככת לחלוטין).
  4. מוציאים מהתנור ומקררים את הדלעת לחלוטין.
  5. כשהדלעת קרה לחלוטין מתחילים לגרד את בשר הדלעת בעזרת מזלג (כך שמתקבלת מעין פסטה ספגטי). מניחים בקערה.

    דלעת-ספגטי-מגוררת-במזלג
    גוררים את הדלעת במזלג ליצירת הספגטי

  6. מכינים את הרוטב: ממיסים את החמאה במחבת גדולה, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שקיפות. מוסיפים את השום, מערבבים ומבשלים עוד כמה שניות.
  7. מוסיפים את הפטריות ומערבבים.
  8. מוסיפים את הפסטה דלעת שגרדנו למחבת ומערבבים.
  9. מוסיפים את הקשקבל, מערבבים מעט ומסירים מהאש.
  10. מניחים על צלחת הגשה ומפזרים גבינת פטה על הכל.

 

הערות

  • אפשר להמיר את החמאה בשמן זית ולהכין גם ללא הגבינות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody