רקע בוש

בואיקוס: לחמניות גבינה

החלטתי לשחזר את אחד מטעמי הילדות האהובים עליי והכנתי בואיקוס, לחמניות גבינה עם זית הפתעה באמצע, כמו שאמא של חברה טובה היתה מכינה לנו כשהיינו קטנות
החלטתי לשחזר את אחד מטעמי הילדות האהובים עליי והכנתי בואיקוס, לחמניות גבינה עם זית הפתעה באמצע, כמו שאמא של חברה טובה היתה מכינה לנו כשהיינו קטנות
  • דניאל עמית
  • 30K צפיות
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    265
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 264.6 קק״ל 3175.5 קק״ל
    פחמימות 24.7 גרם 296.1 גרם
    שומן 13.4 גרם 161.0 גרם
    נתרן 1016.8 מ״ג 12201.3 מ״ג
    חלבון 17.5 גרם 210.1 גרם
    סיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.8 גרם
    שומן רווי 7.5 גרם 90.0 גרם
    כולסטרול 115.9 מ״ג 1390.4 מ״ג
    סידן 256.4 מ״ג 3077.3 מ״ג
    ברזל 0.8 מ״ג 9.5 מ״ג
    אשלגן 133.6 מ״ג 1602.9 מ״ג
    אבץ 1.1 מ״ג 13.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    265
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 264.6 קק״ל 3175.5 קק״ל
    פחמימות 24.7 גרם 296.1 גרם
    שומן 13.4 גרם 161.0 גרם
    נתרן 1016.8 מ״ג 12201.3 מ״ג
    חלבון 17.5 גרם 210.1 גרם
    סיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.8 גרם
    שומן רווי 7.5 גרם 90.0 גרם
    כולסטרול 115.9 מ״ג 1390.4 מ״ג
    סידן 256.4 מ״ג 3077.3 מ״ג
    ברזל 0.8 מ״ג 9.5 מ״ג
    אשלגן 133.6 מ״ג 1602.9 מ״ג
    אבץ 1.1 מ״ג 13.4 מ״ג
    סגור

מצרכים

מצרכים


plus minus

ללחמניות

לציפוי


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מערבבים בקערה את הגבינות עם הביצים, הקמח, החמאה והמלח עד שנוצר בצק (אם הוא קצת דביק זה בסדר).
  3. מרטיבים קצת את הידיים ומכדררים את הבצק לכדורים. מועכים בידיים את הכדורים (כמו פיתה) מניחים זית במרכז וסוגרים את הבצק על הזית לצורת כדור.
  4. צובעים בביצה ומפזרים שומשום על הלחמניות.

    בואיקוס גבינות וזית צילום: ספיר קוסה
    תבנית מלאה בלחמניות מושלמות. צילום: ספיר קוסה

  5. מכניסים לתנור לכ-25-30 דקות.

    בואיקוס גבינות וזית צילום: ספיר קוסה
    לגזור ולשמור! צילום: ספיר קוסה

 

    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (4)

    Avatar

        Avatar
        מערכת Foody

        מחמאה.

      Avatar
      עמית

      כמה זמן ניתן לשמור את הלחמניות? בקופסא על השיש?

        Avatar
        מערכת Foody

        הלחמניות ישארו רכות וטריות למשך 3-4 ימים בקופסה אטומה, בקיץ לשמור במקרר ולחמם לפני ההגשה.

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תוכן קולינרי ישראלי איכותי
    powered by foody