אמא יודעת הכי טוב: מרק קישואים של אמא שלי

לא מזמן הייתי אצל אמא שלי, היה סיר מרק על הגז וכמובן שישר דחפתי כף. אמרתי לה- 'תגידי, מה זה?' והיא ענתה 'מרק קישואים'. לא ידעתי שזה כזה טעים, אבל השתכנעתי - וכשהגעתי הביתה, הכנתי לי סיר והמתכון לפניכם.
לא מזמן הייתי אצל אמא שלי, היה סיר מרק על הגז וכמובן שישר דחפתי כף. אמרתי לה- 'תגידי, מה זה?' והיא ענתה 'מרק קישואים'. לא ידעתי שזה כזה טעים, אבל השתכנעתי - וכשהגעתי הביתה, הכנתי לי סיר והמתכון לפניכם.
  • דניאל עמית
  • 193 צפיות
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    177
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 176.6 קק״ל 882.8 קק״ל
    פחמימות 19.9 גרם 99.7 גרם
    שומן 8.3 גרם 41.6 גרם
    נתרן 880.3 מ״ג 4401.6 מ״ג
    חלבון 7.4 גרם 36.8 גרם
    סיבים תזונתיים 3.7 גרם 18.6 גרם
    שומן רווי 2.5 גרם 12.3 גרם
    כולסטרול 6.1 מ״ג 30.5 מ״ג
    סידן 154.4 מ״ג 772.1 מ״ג
    ברזל 2.0 מ״ג 9.8 מ״ג
    אשלגן 725.8 מ״ג 3629.1 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 4.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    177
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 176.6 קק״ל 882.8 קק״ל
    פחמימות 19.9 גרם 99.7 גרם
    שומן 8.3 גרם 41.6 גרם
    נתרן 880.3 מ״ג 4401.6 מ״ג
    חלבון 7.4 גרם 36.8 גרם
    סיבים תזונתיים 3.7 גרם 18.6 גרם
    שומן רווי 2.5 גרם 12.3 גרם
    כולסטרול 6.1 מ״ג 30.5 מ״ג
    סידן 154.4 מ״ג 772.1 מ״ג
    ברזל 2.0 מ״ג 9.8 מ״ג
    אשלגן 725.8 מ״ג 3629.1 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 4.7 מ״ג
    סגור

מצרכים

מצרכים


plus minus

מרק

הגשה


אופן הכנה

  1. בסיר מחממים על אש בינונית שמן זית.
  2. מוסיפים את הבצל, הכרישה והשום ומטגנים.
  3. מוסיפים את הקישואים ומערבבים.
  4. מכסים למשך 7 דקות ומשאירים על אש נמוכה.
  5. מכסים במים רותחים עד קו הקישואים, מתבלים ומכסים עד הגעה לרתיחה וממשיכים בבישול חצי שעה.
  6. כשכל הירקות מתרככים, טוחנים בעזרת בלנדר מוט.
  7. מגישים עם חופן מכובד של פרמז’ן וחמאה או לחילופין מגישים עם כף יוגורט יווני או שמנת חמוצה וקצת צ’ילי גרוס. בתיאבון!
מרק קישואים. צילום: דניאל עמית
מרק קישואים. צילום: דניאל עמית

הערות

  • ניתן להגיש בתוספת כף שמנת חמוצה או יוגורט
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody