רקע בוש
באנר בוש

אוזני המן במלית אוראו

פורים אוטוטו כאן וזה הזמן להתארגן על מתכון מושלם של אוזני המן במלית אוראו. בצק פריך משגע במילוי מתוק וכיפי - כל ביס חלום!
פורים אוטוטו כאן וזה הזמן להתארגן על מתכון מושלם של אוזני המן במלית אוראו. בצק פריך משגע במילוי מתוק וכיפי - כל ביס חלום!
  • דניאל עמית
  • 2K צפיות
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    399
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 399.1 קק״ל 5987.1 קק״ל
    פחמימות 49.3 גרם 740.2 גרם
    שומן 20.7 גרם 311.0 גרם
    נתרן 49.6 מ״ג 743.8 מ״ג
    חלבון 4.3 גרם 64.9 גרם
    סיבים תזונתיים 0.8 גרם 12.6 גרם
    שומן רווי 10.5 גרם 156.8 גרם
    כולסטרול 63.8 מ״ג 956.8 מ״ג
    סידן 28.7 מ״ג 430.2 מ״ג
    ברזל 1.0 מ״ג 15.5 מ״ג
    אשלגן 120.6 מ״ג 1808.8 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 6.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    399
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 399.1 קק״ל 5987.1 קק״ל
    פחמימות 49.3 גרם 740.2 גרם
    שומן 20.7 גרם 311.0 גרם
    נתרן 49.6 מ״ג 743.8 מ״ג
    חלבון 4.3 גרם 64.9 גרם
    סיבים תזונתיים 0.8 גרם 12.6 גרם
    שומן רווי 10.5 גרם 156.8 גרם
    כולסטרול 63.8 מ״ג 956.8 מ״ג
    סידן 28.7 מ״ג 430.2 מ״ג
    ברזל 1.0 מ״ג 15.5 מ״ג
    אשלגן 120.6 מ״ג 1808.8 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 6.8 מ״ג
    סגור

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מלית

קישוט


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את הסוכר ומעבדים במשך דקה או שתיים עד לקבלת סוכר דק.
  2. מוסיפים את הקמח והקורנפלור ומעבדים במשך דקה.
  3. מוסיפים את החלמונים, גרידת התפוז, השמנת והחמאה הקרה, ומעבדים בפולסים עד לקבלת פירורים לחים וגדולים.
  4. מעבירים למשטח עבודה ואוספים לכדור בצק.
  5. משטחים את כדור הבצק לדסקית, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך כשעה.
  6. מכינים את המלית: שמים בקערת המיקסר את העוגיות, החמאה, הנוטלה ומחצית מהשוקולד צ’יפס, מעבדים לקבלת תערובת “בצקית” רטובה.
  7. מוסיפים את המחצית השנייה של שוקולד צ’יפס ומעבדים ב-2-3 פולסים עד לקבלת תערובת פירורית לחה.
  8. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול בעובי של כ-3 מ”מ וקורצים עיגולים בקוטר 7-8 ס”מ בעזרת קורצן/חותכן (במידה ואין משתמשים בכוס).
  9. מניחים במרכז כל עיגול בצק כפית מהמלית.
  10. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
  11. סוגרים את העיגולים לצורת משולשים, כך שרואים במרכז משולש קטן מהמלית.
  12. מפזרים מעט סוכריות לבנות (לא חובה) ומסדרים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  13. כדי לקבל אוזני המן מושלמים מומלץ להכניס את התבנית במקפיא למשך כחצי שעה.
  14. מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך כ-15-18 דקות או עד שהשוליים מזהיבים קלות ותחתית העוגיות זהובה.
  15. מוציאים מהתנור, מקררים מעט, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

    אוזני המן במלית אוראו 2
    אוזני המן במלית אוראו. צילום: נמרוד גנישר, סטיילינג: נעמה רן

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    Limor CR

    מה הטמפ’ בה אופים את אזני ההמן?

      דניאל עמית
      דניאל עמית

      היי לימור, חום של 170 מעלות. תודה ששמת לב, המתכון תוקן 🙂

קטגוריות

אביזרים

טכניקות